Erilaiset asuntomessut #munmikkola

IMG_0752
Mun Mikkola graffiti

Kävin erilaisilla asuntomessuilla.
Vantaan Mikkolassa puretaan 70-luvun lähiötaloja ja rakennetaan ne uusiksi paremmin.
Vuokratalot on tyhjennetty asukkaista ja maanantaina pannaan säpäleiksi.

IMG_0755
Our House lähiöfestivaali 2015

Eli tehdään juuri niin kuin 1970-luvun arkkitehdit maalailivat: ”Nämä talot rakennetaan kestämään 30 vuotta, sitten ne voidaan purkaa ja rakentaa tilalle uudet.”
Sitä ennen taloissa muistellaan entistä Mikkolanpuistoa #munmikkola, tutkaillaan tulevaisuuden lähiörakentamista, pidetään pihajuhlia ja työpajoja, maalataan graffiteja ja luodaan uutta Mikkolaa viikon ajan 15.8. asti.
IMG_0736
Olipa nostalgista 70-luvun lähiölapsena katsoa valokuvia sen ajan pihoista ja leikeistä! Tuollaista se oli meilläkin Kouvolan Pikku-Palomäellä silloin ennen.

Oli hauska, että talot oli peitetty värikkäillä muraaleilla ja graffiteilla.
Oli kiinnostavaa tutustua uuden ajan Momo-asumiskonseptiin ja
Miinus-ekokeittiöön.
Momo eli Modern & Modest tarkoittaa, että talot voivat olla yksinkertaisia, tavaraa ei tarvitse olla paljon, eikä minkään tarvitse olla kallista. Ja silti asuminen voi olla kaunista ja kivaa.
Momo-taloja ovat itse asiassa lähes kaikki 50-60- ja 70-luvun kerrostalot.

Miinus-ekokeittiössä kaikki materiaalit ovat kierrätettäviä, hiilipihejä ja allergisoivista kemikaaleista puhtaita.
Uutena materiaalina kierrätettävä biokomposiitti, joka kestää märkää, kuumaa ja kylmää ikuisesti. (Lisää aiheesta mm. Puustellin sivuilla)

Osallistuin myös Mikkolan asuinalueen kehittäminen -työpajaan, olenhan itsekin melkein mikkolalainen. (Metsolassa asun, vaan kauppa, koulu ja monet kaverit ovat Mikkolassa)
Työpajassa ideoitiin mm. observatorio, paikallisten pronssikautisten hautojen esiintuonti, lisää kävely- ja pyöräilyreittejä sekä miten saataisiin lisää palveluja Mikkolaan.

IMG_0720
Mikkolan työpajassa
IMG_0734
Mikkola ideoita

Hyvä tilaisuus, kiitos Vantaan kaupunki, kun näin hyvin kysytte asukkaiden mielipidettä kaupunkisuunnittelussa!

P.S.  Minä voin lähteä lähiöstä, vaan lähiö ei lähde ikinä minusta ja se on hyvä se!
#petäjätie #talonmies #pihapesis #lapsilaumat #kirkonrotta #avainkaulalapsi #isotpihat #kivetpihalla #lipsi #10palloa #hyppynaru #toivelauluvihkot #haisaappaat #softnylontakit #vaikkamitä

Vaula Petäjätie 4 001
Petäjätie 4 vuonna 1970

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Uskomaton säkä!

su elo 16 , 2015
Elämän lottoarvonnassa kävi uskomaton säkä, 7 oikein ja tuplausnumero! Sain syntyä maahan, joka on vauraampi, turvallisempi  ja tasa-arvoisempi  kuin 95% maailman maista. Maahan, jossa kaveria ei jätetä ja jossa jokaisella lehmälläkin on nimi. Jossa nainen voi tulla presidentiksi  ja  mies voi jäädä koti-isäksi.  Jossa on maailman suurimmat puhtaan veden varannot eikä lainkaan kulkutauteja. Ei  maanjäristyksiä  tai tsunameja. Mikään näistä ei ole minun ansiotani. Minulla vain kävi uskomaton säkä. Minun ei tarvinnut koskaan kärsiä nälkää eikä mennä lapsena töihin. Sain käydä […]
Joulupukki lapsen piirustus

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share