Koivukylän aseman viereen kirjasto, nuorisotila ja uimahalli

Vaula kirjoitus VS Koivukylä 2016
Vantaan Sanomat  28.5. kysyi kaupunkilaisten ideoita Koivukylän keskustan kehittämiseksi.

Minulla on!
  Vanhan ostarin ja junaradan väliin voisi tehdä korkean talon, jonka alakerrassa olisi uimahalli.
2. kerroksessa olisi kirjasto, nuorisotila ja puutarhaterassi, palveluyrityksiä ehkä.


Kapeamman rakennusosan kerrokset 3-16 olisivat pieniä asuntoja: seniorien palveluasuntoja, sinkkujen pikkukaksioita ja opiskelijoiden miniluukkuja. Isompia perheasuntojahan Havukoskella on jo runsaasti.

Tarkoitan
 siis Lidliä vastapäätä olevaa tonttia 74406  (kartta.vantaa.fi), jonka pinta-ala on 2600 m2,  samankokoinen kuin Martinlaakson uimahallin tontti.

60.000 asukkaan Korso-Koivukylä tarvitsee uimahallin, joka Elmon Urheilupuiston kaatuessa jäi toteutumatta. Juna-aseman vieressä halli palvelee muuallakin asuvia autottomia ihmisiä. Uusien pikkuasuntojen myötä heitä tulisi Havukoskellekin
 lisää.

Uusi, fiksuun toimintaan yllyttävä yhteinen
  ’olohuone’ tekisi todella hyvää alueelle, varsinkin nuorisolle.
Lisää asuntoja ja toimistotiloja voisi rakentaa vanhan ostarin parkkipaikan ja junaradan väliin tontille 74401. Muutamia kapeita, korkeahkoja torneja junaradan viereen niin, että Hakopuisto kuitenkin säilyy metsäisenä keuhkona vieressä.

Kun rakennusyhtiölle annetaan tarpeeksi asuntoneliötä näin hyvältä paikalta, niin kai kaupunki saisi vastineeksi uimahallin ja kirjaston tilat valmiiksi rakennettuina?

Sievä parkkitalokin tarvitaan johonkin kohtaan, ehkä vanhan ostarin parkkipaikkojen tilalle, että palvelisi myös uutta kirjastoa ja uimahallia.

Vanhalle ostarillekin pitäisi sitten tehdä jotain, mitä ehdotatte?


Vaula Norrena, kaupunginvaltuutettu, Korso

Mielipidekirjoitus julkaistiin Vantaan Sanomissa  3.6.2016.
Koivukylä junarata
P.S.  Nyt 8.6.  kun kuuntelen Vantaan elinkeinojohtajan esitystä elinkeinoelämän tulevaisuudesta,  hän painottaa juurikin Vantaan 13 rautatieaseman tienoille tapahtuvaa kaupan ja asumisen kehittämistä.
Koivukylässä olisi harvinainen tilaisuus (= kaupungin omistamaa tyhjää maata) vielä laittaa myös julkisia palveluja aivan juna-aseman viereen.
Autottoman elämäntavan lisääntyessä olisi tärkeää, että olisi myös liikuntapalveluja autottomien helposti saavutettavissa, esim. uimahalli.
Kuntalaiset, ottakaapa kantaa Koivukylän kehittämiseen, kun kerran kaupunki kuntalaisten näkemyksiä siitä kysyy.
Koko Vantaan kaupunkisuunnittelun työohjelma 2016 täällä (tuo Koivukylän keskusta on merkitty numerolla C4 Koivutori,  Itä-Vantaan osuudessa):
https://www.vantaa.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/vantaa/embeds/vantaawwwstructure/121832_kaupsu_tyoohjelma_2016.pdf
 

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Tuomelan koulun lakkautus harkittava uusiksi

ma kesä 13 , 2016
VASTAESITYS ja perustelut, Vantaan opetuslautakunta 13.6.2016 asia 14. Esitämme, että vastaus Tuomelan kuntalaisaloitteeseen palautetaan valmisteluun huomioiden valmistelussa mm. seuraavat seikat: Kuntalain 28§ ” Kunnan asukkaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa…. Jos valtuuston toimivaltaan kuuluvassa asiassa aloitteen tekijöinä on vähintään kaksi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista, asia on otettava valtuustossa käsiteltäväksi viimeistään kuuden kuukauden kuluessa asian vireilletulosta.” Tuomelan koulun lakkautuksessa toimivalta on kaupunginvaltuustolla, sillä koulun lakkautus oli osa TVO-säästöohjelmaa. TVO-säästöistä ja koulujen lakkautuksesta päätettiin kaupungin talousarviokäsittelyn yhteydessä valtuustossa […]
Tuomelan koulu Vantaa 2013

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share