Stoppi tuhovimmalle Helsingissä!

6

Kryynyvyoren silta 1
Voi tuota tuhovimmaa Helsingissä!

Merimaisema aiotaan pilata kilometrien pituisilla Kruunuvuoren silloilla, mereen ajetaan älyttömät määrät täyttömaata kerrostaloja varten mm. Jätkäsaaressa.

Euroopan uhanalainen kulttuuriperintökohde Malmin lentokenttä aiotaan jyrätä asuntorakentamiselle.
Pankaa nyt jo stoppi tälle kansalaiset!

Malmi lentokenttä 1
Malmin lentokenttä on valittu Euroopan uhanlaisimpien kulttuuriperintökohteiden joukkoon.

Siis koko Euroopan, ei Suomen eikä Helsingin.

Ei Helsingin kaupunginvaltuustolla voi olla päätösvaltaa tuhota koko Euroopan mittakaavassa tärkeää kulttuuriperintökohdetta. (päätös 30.3.2016)

Valittakaa  Euroopan neuvostoon, hallinto-oikeuteen, eduskunnan oikeusasiamiehelle ja ties mihin.
Kytkekää itsenne kettingeillä lennonjohtotorniin, nostakaa  isompi mekkala.
Älkää luovuttako!

Ainutlaatuisen arvokas – ja sitäpaitsi edelleen toimiva ja tuottava lentokenttä pitää säilyttää.

Asuntoja voi rakentaa mille pellolle tahansa – joita Helsingilläkin on alueellaan kuulemma tuhat hehtaaria, noin 10 kertaa Malmin lentokentän alue ainakin.
Malmin lentokentän alue
Ja ne Kruunuvuoren sillat, voi insinöörien märkä uni sentään!

Kun heidän omienkin laskelmiensa mukaan alueelle tulisi vain 11.000 asukasta, niin miten ihmeessä siitä kertyisi 40.000 ratikkamatkustajaa sillalla yli meren Hakaniemeen?

Varsinkin kun liikennesuunnittelijat jo ovat todenneet, että suurin osa Kruunuvuoren liikenteestä ei tulisi kulkemaan Helsingin keskustaan, vaan kaupungin pohjoisosiin.

Mikä ihmeen vimma Helsingillä on ahtaa kaikki kuviteltavissa oleva pienelle, kolmelta suunnalta meren saartamalle niemelle?
Jonne kukaan ei pääse ilman masiivisia ruuhkia.

Ettekö voi tehdä yhteistyötä ympäröivien kuntien kanssa ja siirtää suosiolla asuin- ja toimistorakentamista pikkusen laajemmalle?

What next? Muutetaanko mahdollisesti Korkeasaari asuntoalueeksi ja arkkitehtuuriltaan arvokas Stadion… no niin, sehän onkin jo työn alla…
Stadion Helsinki
Olen  pettynyt myös Helsingin vihreisiin.

Eikö teillä ole – Jarmo Niemistä lukuunottamatta – mitään tajua maiseman ja luonnon arvoista, kulttuurihistoriasta tai menneen ajan arkkitehtuurista?
Tai edes kansalaisdemokratiasta: 70.000 adressin allekirjoittajasta ja 13.000 kuntalaisaloitteen allekirjoittajasta?

Helsingin kaupunginvaltuutettujen kanta Malmin lentokenttään
Ja HS juttu valtuuston kokouksesta 30.3.2016

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

6 thoughts on “Stoppi tuhovimmalle Helsingissä!

 1. Täyttä asiaa! Myös Vantaan kaupungin (ja Espoon) kannattaisi kuitenkin puuttua siihen pontevasti, eikä suinkaan vain eurooppalaisen kulttuuriperinnön vuoksi.
  Malmi on ainoa vapaalla aikataululla palveleva kansainvälinen lentoasema 150 km säteellä, eli sen palvelut hyödyttävät Vantaan ja Espoon lisäksi kaikkia KUUMA-kuntia ja koko muuta Uuttamaata, puhumattakaan kaikista muista maakunnista, joiden lukuisille lentopaikoille Malmi on käytännöllinen, edullinen ja sujuva ilmatie pääkaupunkiin.
  Helsinki-Vantaalle ja sieltä pois pääsee jo nyt vain anomalla lupaa kiitoteiden käyttöön vähintään kolme tuntia etukäteen – lentoaika bisneskoneella Malmilta esim. Tukholmaan, Kööpenhaminaan, Pietariin tai Baltiaan tai minne tahansa Suomessa on paljon lyhyempi.
  Eurocontrolin pitkän aikavälin ennusteiden mukaan lentoliikenteen määrä EU-alueella tuplaantuu vuoteen 2050 mennessä. Hiljaisella ja rauhallisella 80-luvulla rakennetun Helsinki-Vantaan liikelentoterminaalin sujuvan palvelun päivät ovat luetut.
  Samaan aikaan Tukholmassa Bromman vanhaan city-kenttään on meneillään 100 miljoonan euron investoinnit nimenomaan liikelentopalveluihin. Kumpikohan metropolialue vetää kansainvälistä bisnestä tulevaisuudessa paremmin?
  Mutta erityisesti vihreänä valtuutettuna voisit kenties kenties kysyä Helsingin kollegoilta Malmin kentän luontoarvoista – se kun on mm. äärimmäisen uhanalaisen heinäkurpan johtavia syyslevähdyspaikkoja Suomessa ja merkittäväksi todettu lepakkoalue. Kaikki Suomen lepakothan ovat EU:n luontodirektiivin tiukkaa suojelua edellyttävien lajien liitteessä.
  Ks. http://etv-systeemit.fi/mbs/Lentokentta.htm ja http://www.malmiairport.fi/wp-content/uploads/2015/10/06_Malmin-Lentoaseman-Lepakkokartoitus-2015-v%C3%A4liraportti-ja-liite.pdf

  1. Nuo vapaan aikataulun liikelennot voisivat olla bisnesmahdollisuus myös yksityiskoneiden tankkauspysähdyksille esim. New Yorkin ja Kaukoidän välillä?
   Tykkään kyllä elinkeinotoiminnan elpymisestä yhtä paljon kuin lepakoista ja heinäkurpista – ja jos ne kerran voivat elää rinnakkain, niin miksei anneta?

 2. Mainio idea, Seppo!
  Taidanpa tunnustella kepillä jäätä Vantaan valtuustossa…
  Todellakin aikatauluttomalle lentoliikenteelle on varmasti tarvetta yhä enemmän tulevaisuudessa.
  Luulisi jo kansainvälisten ym. turvallisuusriskien takia olevan tärkeää olla kaksi kenttää pääkaupungin läheisyydessä.
  Että ei mikään huono aprillijuttu!

 3. Tuon voisi toteuttaa vaikka maanvaihdoilla Vantaan ja Helsingin kesken… Vantaan etelärajalla lienee rakentamatonta joutomaata hyvinkin Malmin kentän verran 🙂

  1. …ja olisi aikamoinen sulka Vantaan hattuun päästä tulevan Unesco-maailmanperintökohteen omistajaksi. Mittavia matkailutuloja ei voisi estää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Vanhojen tietokoneiden kierrätys vähävaraisten hyväksi?

la huhti 9 , 2016
  Valtuustoaloite vanhojen tietokoneiden kierrättämiseksi vähävaraisten käyttöön Vantaa pyrkii lisäämään kuntalaisten sähköisiä palveluja. Moni perusasiointi on siirtynyt suureksi osaksi verkkoon: mm. työnhaku, asiointi Kelassa, toimeentulotuessa ja verovirastossa. Sellaiset kuntalaiset, jotka eivät ole tottuneita tietokoneen käyttäjiä tai eivät omista tietokonetta, ovat heikommassa asemassa sähköisten palvelujen käyttäjinä. Esitämme, että Vantaan kaupunki selvittää, olisiko mahdollista organisoida vanhojen tietokoneiden kierrätyskampanjaa siten että: Kuntalaiset ja yritykset voisivat tuoda käytöstä pois jääneitä tietokoneita ja kannettavia keräykseen Työttömien työpajoissa tms. toiminnassa koneet kunnostettaisiin käyttövalmiiksi, sisältäen maksuttoman käyttöjärjestelmän […]
Lapsi ja vappupallot piirustus

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share