Vanhojen tietokoneiden kierrätys vähävaraisten hyväksi?

 
Vantaa asioi verkossa
Valtuustoaloite vanhojen tietokoneiden kierrättämiseksi vähävaraisten käyttöön

Vantaa pyrkii lisäämään kuntalaisten sähköisiä palveluja.

Moni perusasiointi on siirtynyt suureksi osaksi verkkoon: mm. työnhaku, asiointi Kelassa, toimeentulotuessa ja verovirastossa.
Vantaa asioi verkossa 2
Sellaiset kuntalaiset, jotka eivät ole tottuneita tietokoneen käyttäjiä tai eivät omista tietokonetta, ovat heikommassa asemassa sähköisten palvelujen käyttäjinä.
Esitämme, että Vantaan kaupunki selvittää, olisiko mahdollista organisoida vanhojen tietokoneiden kierrätyskampanjaa siten että:

  • Kuntalaiset ja yritykset voisivat tuoda käytöstä pois jääneitä tietokoneita ja kannettavia keräykseen
  • Työttömien työpajoissa tms. toiminnassa koneet kunnostettaisiin käyttövalmiiksi, sisältäen maksuttoman käyttöjärjestelmän (esim. Linux, Ubuntu)
  • Koneet luovutettaisiin vähävaraisille koululaisille, työttömille, ikäihmisille, joilla ei ole omaa tietokonetta
  • Koneiden luovutuksen yhteydessä järjestettäisiin tietokoneen käytön ja sähköisten palvelujen opastusta sekä neuvottaisiin kirjaston ja aikuisopiston pidemmistä tietokonekursseista

Espoon kaupunki jo onkin toteuttamassa vanhojen tietokoneiden keräystä.
Vantaalla kampanjaan voitaisiin liittää lisäksi tietokoneen käytön ohjausta.
Näin parannetaan työttömien ja ikäihmisten mahdollisuuksia käyttää tärkeitä sähköisiä palveluja.
Myös sellaiset vähävaraiset koululaiset, jotka eivät halua tai voi hakea tietokonetta toimeentulotukena, voisivat näin saada tietokoneen.
 
Vaula Norrena   (vihr)  sekä  25  muuta valtuutettua
Vantaa 7.3.2016
Vaula selfie syksy 2014 rajattu

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Kirje naapureille Korsossa

to huhti 14 , 2016
KUULUMISIA VANTAAN KAUPUNGINVALTUUSTOSTA 12.4.2016Kaupungin talous on toipumassa.Vantaa pystyy nyt rahoittamaan tuloillaan paitsi kaikki käyttömenot, myös suurimman osan investoinneistaan. Se on poikkeuksellista jopa Helsinkiin ja Espooseen verrattuna.   Toki olemmekin jo vuosia olleet tiukalla kulukuurilla. Velkaa on nyt 1078 miljoonaa euroa.Sitä ovat viime vuosina yhä kasvattaneet Kehäradan rakentaminen, Kivistön kunnallistekniikka ja Kehä III peruskorjaukset. Tarkoitus on, että velanotto saadaan loppumaan 2018 mennessä.Nähtäväksi jää, onnistuuko – koska kaupunki kasvaa nyt kovaa vauhtia.  Vastustan lisävelkaa, joka vain jää lastemme maksettavaksi. Korson keskustakilpailu käytiin 2014 […]
Korson uimahallin allas

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share