Otetaan yhdestä taskusta ja laitetaan toiseen?

Vantaan koronasta toipumisohjelmasta piti tulla kunnon vahva paikka koronan syömään reikään.

Mutta nyt näyttää huolestuttavasti siltä, että raha joka toipumisohjelmaan laitetaan, on käytännössä pois normaalista budjetin kasvusta monella toimialalla.


Tämä ei nyt ole ihan sitä, mitä kesällä tilasimme.
Asiaan palataan budjettineuvotteluissa!

Villasukka vihreä

Vantaan vihreiden tiedote asiasta


Vantaan kaupunginhallitus käsitteli koronasta toipumisohjelmaa.

Vihreä valtuustoryhmä teki jo keväällä aloitteen koko kaupunkia koskevasta koronasta toipumisohjelmasta ja sen vaatimasta lisärahoituksesta, joka sai kannatusta myös muilta ryhmiltä.

Nyt toipumisohjelma on valmis.
Ohjelmassa esitetään korjaavia toimia erityisesti terveys- ja mielenterveyspalveluihin, nuorten pahoinvointiin sekä kouluissa syntyneeseen oppimisvajeeseen.

Vihreä valtuustoryhmä pitää ohjelmaa positiivisena, mutta näkee rahoituksessa puutteita:

”Ohjelma on kerrassaan hyvä!
Mutta budjettivalmistelun perusteella näyttää, että ohjelman vaatima rahoitus olisi suureksi osaksi pois talousarvion normaalikasvusta”, toteaa vihreän ryhmän kaupunginhallituksen neuvottelija Vaula Norrena.

Kasvatuksen ja oppimisen toimiala saisi 4,3 miljoonaa euroa koronasta toipumistoimenpiteisiin vuonna 2022.

Samalla tuo raha olisi kuitenkin pois toimialan normaalista määrärahojen kasvusta, vaikka sen tulisi olla kovasti kasvavassa kaupungissa samaa 3,5% luokkaa kuin esimerkiksi sosiaali- ja terveystoimessa on.

Nyt kasvatuksen toimialabudjetin kasvuksi on hahmoteltu vain 2,4 %, joka sisältää myös koronasta toipumisohjelman.

Vihreä valtuustoryhmä esitti, että syksyn budjettikäsittelyssä tulee huolehtia, että koronasta toipumisohjelman rahoitus tulee normaalin budjetin lisäksi.

Tämä kirjattiin kaupunginhallituksen yhteisenä tahtona pöytäkirjalausumaksi näin: ”Talousarviokäsittelyn yhteydessä huolehditaan, että koronasta toipumisohjelman rahoitus tulee lisärahoituksena kunkin toimialan normaalin palvelutarpeen kasvun päälle.”

”Kiitämme Vantaan poliittisia ryhmiä hyvästä yhteistyöstä ja halukkuudesta panostaa hoito- ja palveluvelan parantamiseen! Toivomme, että talousarvioneuvotteluissa tämä tahto myös tulee todeksi”, summaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Eve Rämö.

Lisätietoja:

Vaula Norrena, kaupunginhallituksen jäsen, 041 5105636, vaula.norrena@vantaanvihreat.fi
Eve Rämö, valtuustoryhmän puheenjohtaja, 044 9741458, eve.ramo@vantaanvihreat.fi

Norrena ja Rämö tulevassa Elmon Urheilupuistossa

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Vantaa tarvitsee 1300 lukiopaikkaa lisää 2026 mennessä

ma loka 4 , 2021
Tämä on kyllä häpeä. Vantaalla on lukiopaikkoja vain 52%:lle ikäluokasta, vaikka 60%:lle pitäisi olla, kuten kaikissa itseään kunnioittavissa kaupungeissa on. Jotta pääsisimme tuohon 60 %:iin, meidän pitää taikoa 1300 lukiopaikkaa lisää vuoteen 2026 mennessä, sanoo väestöennuste. Muuten lukiolaisemme saavat koluta pitkin Keravaa ja Hyvinkäätä myöten lukion perässä. Vantaan Vihreät vei tänään kaupunginhallitukseen vaatimuksen lukiopaikkojen lisäämisestä rivakkaan tahtiin niin, että vuonna 2026 meillä olisi 5 300 lukiopaikkaa nykyisten noin 4000 paikan sijaan. Muut ryhmät yhtyivät huoleemme ja niinpä kaupunginhallitus evästi opetusvirastoa […]

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share