Kaupunginosahallinto Helsinki-Vantaaseen?

at-keskiaikalieri
Viime aikoina on keskusteltu pääkaupunkiseudun yhdistämisestä yhdeksi suurkaupungiksi.
Enimmäkseen ihmiset sanovat hirveää!
Sitten kaikki menee Helsingin ehdoilla, palvelut löytyvät   vain Helsingin keskustasta ja muualla kärsitään!
Hetkinen. Onko tätä asiaa edes tutkiskeltu kunnolla ja rauhassa?
Esim. 10-miljoonaisessa Lontoossa on täysin eriytetty kaupunginosahallinto. Jokainen alue saa päättää täysin itsenäisesti lähes kaikesta, jopa veden ja sähkön hinnasta alueellaan. Se se vasta on paikallista päätöksentekoa ja lähidemokratiaa! En ole tarkemmin perehtynyt, vaan kyllä heillä Lontoossa lienee jonkinlainen (YTV:n tms. kaltainen?) neuvottelukuntakin yhteisiä asioita varten. Kun kerran saivat yhteisen päätöksen ruuhkamaksuistakin aikaan.
Minusta tämä yhdistymisasia kannattaisi kyllä ennemmin tutkia, kuin hutkia.
Koska nyt monta kaupunkia (Helsinki, Espoo, Vantaa…) kilpailee verisesti keskenään: yrityksistä, veronmaksajista, tonttimaasta jne.
Kun yhteistyöllä ehkä saattaisivat saada paremman lopputuloksen.
Esimerkki: Vantaalla on maata, mutta ei rahaa.
Helsingillä on rahaa, mutta ei maata.
Helsingin kaupunki saattaisi mielellään esim. investoida vuokra-asuntotuotantoon, jos sillä vain olisi tonttimaata. Vantaa ottaisi ehkä mielellään valmiiksi rakennetut vuokra-asunnot mailleen, kun vain ei itse tarvitsisi maksaa niiden rakentamista.
Nyt ollaan tilanteessa, että molemmissa kaupungeissa pitää tärkeitäkin asioita jättää tekemättä, kun oman kaupungin edellytykset eivät vain riitä niiden ratkaisemiseen.
Kuka tietää, josko yhdistymisestä olisi paljonkin etuja,  jahka vain reilu ja toimiva hallintomalli löydetään?
 t. Vaula Norrena, vihreä VTM,  Vantaa
 

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Next Post

Futis on tärkeä!

ma syys 8 , 2008
Sydämeni sykkii kuumana junnufutikselle. Jalkapallo- ja muut palloiluseurat tekevät tuhansia tunteja ilmaista nuorisotyötä joka kuukausi. Lasten vanhemmat lähtevät ilta toisensa jälkeen vetämään harkkoja, järjestämään turnauksia, tekemään talkootytötä, jotta paikkakunnan lapsilla ja nuorilla olisi hyvä kaveriporukka ja hyvä harrastus – niin edullisesti, että kaikki halukkaat voivat osallistua. Tästä ilmaisesta vapaaehtoistyöstä vanhemmat joutuvat vielä maksamaan kunnalle kalliisti – harkkatilojen vuokrina. Esim. 1000 harrastajan TiPS (Tikkurilan Palloseura) maksaa 108.000 euroa vuodessa tekonurmikenttien ja -hallien tilavuokria Vantaan kaupungille. Vastapainoksi TiPS saa kaupungilta avustusta 17.800 […]

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share