Vaulan budjettipuhe 1: Talous

mittatikkuTalous- ja velkaohjelmasta. Suoraan asiaan.
Haluan kysyä valtapuolueilta, demareilta ja kokoomukselta, sekä kaupunginjohtaja Nenoselta, vilpittömästi: mikä teitä viiraa?
Ensin piti tehdä tiukka talous- ja velkaohjelma, jotta velkaantuminen saadaan hallintaan.
Nyt te saman velkaohjelman nimissä lohmitte aina vain lisää velkaa, jo yli 5000 euroa per vantaalainen.
Velankorot ovat 20 miljoonaa vuodessa, mutta kolmen vuoden päästä ne ovat 40 – 55 miljoonaa euroa vuodessa, talousjohtajan mukaan.
Montako koulua pitää lakkauttaa lisää, että nuo korot saadaan maksettua?
Näpit irti koulusta 2Vihreät esittivät, että kuntaveroa korotetaan 0,5 %.
Sillä saadaan vähennettyä velkaa 80 miljoonaa neljässä vuodessa. Koroista säästetään 2,5 miljoonaa, joka hyvin voidaan käyttää kuntalaisten palveluihin.
Tämä ei teille käynyt. Sen sijaan haluatte lisää velkaa, vielä kehäradan ja kehä kolmosen jälkeenkin, vuoden 2017 jälkeenkin.
Eihän tämä ole ollenkaan sitä, mitä talous- ja velkaohjelmassa on sovittu.
Sanotte, että Suomen talous on huonontunut nopeasti. Miksi ette siis reagoi?
Kaupungin strategiassa on sitova tavoite saada velkaantumiskehitys hallintaan. Teidän toimillanne me sen sijaan joudumme perikatoon.
Ajatteletteko, että leikkaamalla kotihoidosta, omaishoidosta ja kouluista saamme kunnan toimintakatteen kuntoon? Ei. Saamme vain lisää sosiaalimenoja.
Muistatteko, mitä konsultti Laesterä, velkaohjelman laatija, sanoi toukokuussa? Hän sanoi:
Vantaan palvelut on jo kaluttu niin luille, ettei niissä ole enää mistä säästää.”
 
I love vantaa-logoJoten vaihtoehdoksi jää veronkorotus. Se on siitä hyvä, ettei se koske pienituloisimpia. He voivat edelleen käyttää vähät euronsa kulutukseen ja pyörittää taloutta.
Sen sijaan me muut, me kyllä voimme maksaa sen kympin kuussa lisää. Mieluummin kuin lakkauttaa loputkin koulut ja sammuttaa katuvalot.
Veronkorotukseen ovat jo päätyneet Espoo, Nurmijärvi, Tuusula ja Järvenpää. Joko olisi aika myös Vantaan?  Kiitos.
Vaula Norrena,
kaupunginvaltuutettu (vihr.)

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Mitä jäi käteen budjettikokouksesta?

ti marras 19 , 2013
Ensinnäkin. Kouluaktiivit loivat tänä syksynä aivan uuden mahdollisuuden poliittiseen päätöksentekoon: kansalaisten joukkoistamisen. He tekivät töitä kymmenen kertaa enemmän kuin valtuutetut asioiden perinpohjaiseksi selvittämiseksi. He tarjosivat ammattiasiantuntijoiden näkemyksiä ja vaihtoehtoja koulupäätöksiin: insinöörejä, arkkitehteja, oikeusoppineita, laskentatoimen ammattilaisia jne. He myös pakottivat poliittisen kulttuurin Vantaalla katsomaan itseään peiliin, eikä sieltä kaikistellen näkynyt kaunis kuva. Niin moni kokoomuslainen oli luvannut äänestää Hevoshaan ja Tuomelan koulujen puolesta ja uhonnut jopa jättävänsä ryhmän, jos ei kouluja säilytetä. Niin moni käänsi käärmeennahkatakkinsa. Täydet pisteet ja rispektit Raija Virralle ja […]

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share