Lisää liikuntaolosuhteita

Vantaan kokoisessa kaupungissa tarvittaisiin kahdeksan uimahallia ja viisi jäähallia, jos haluttaisiin tälle asukasmäärälle olosuhteita samassa mitassa kuin muualla Suomessa.

Esimerkiksi Elmon uimahallia on Korsossa odotettu jo 40 vuotta. Niin kauan se on ollut piirustuspöydällä!
Sitkeästi olemme sitä edistäneet ja nythän se vihdoin on tulossa – valmistuu vuonna 2024.

Elmossa saunomassa


Kävimme vihreällä porukalla saunomassa Elmossa pop-up-saunan kanssa, kun teki mieli vähän fiilistellä kovan työn tuloksena saatua hallia.
Juttu jatkuu saunan lauteilla:

Tikkurilan Urheilupuisto 2050

Sitten menimme Tikkurilan Urheilupuistoon tutkimaan heidän hienoja 2050-suunnitelmiaan – kuinka koko alue rakennetaan pala palalta aivan uusiksi – näin saadaan olosuhteita reippaasti lisää joka lajille.

Mm. hieno täysikokoinen jalkapalloareena olisi tulossa! Kolme neljä tekonurmikenttää, kuplahallia, uusia jäähalleja, uimahallin laajennuksia yms yms.
Vaan nämä tulevat ajan kanssa, ei nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Kuusijärveä kehitetään

Kuusijärven alueelle ja muutamaan muuhun kohteeseen saimme valtion elvytysrahaa yhteensä kolme miljoonaa. Sillä rakennetaan Kuusijärvelle uusia kävelypolkuja ja uusi, laajempi parkkipaikka.
Sudentassu-silta Sipoonkorpeen jo rakennettiinkiin.

Tällaista oli Kuusijärvellä viileähkönä kevätpäivänä – pyysimme luvan viedä sinne oman pop-up-saunan pariksi tunniksi, kun saunat ovat suljettuina koronan takia. Sitten me saunoimme ja uimme.


Leppäkorven Sandilla

Menimme myös katsomaan, millainen on Korson Riviera nyt, kun sen viimein saimme ruopattua lukuisten pyyntöjen jälkeen.
Vesi oli vähissä, kun luonnonlähde ei ollut vielä ruoppauksen jäljiltä noussut korkealle. Viileää, virkistävää!
Onneksi meillä oli #vihreäsauna mukana, kierrätyspalikoista museokuorma-auton lavalle koottu.Vantaalla on useita pieniä uimapaikkoja vaatimattomilla rannoilla kuten Keravanjoella Nikinmäessä ja Matarissa tai Pitkäjärven asukkaiden ylläpitämässä rannassa Espoon puolella.
Eikä Vetokannaksellakaan ole saunoja, vaikka muuten se on rakennettu ja kunnossapidetty uimaranta pukukoppeineen, kioskeineen.

Kesävettä on Vantaalla sen verran vähän, että kyllä me se maauimala tarvittaisiin!
Toivottavasti rahatilanne petraantuu niin että päästään joskus rakentamaan sitä maauimalaa Elmoon, joka sinne on jo suunniteltu.

Vaula Norrena syksyllä 2019Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Lyhyt vaaliohjelma

ke kesä 2 , 2021
Tässä vaalilupaukseni, eli mitä varmasti edistän valtuustossa, mikäli tulen valituksi. Vantaan talous kuntoon (lisää tuloja kaupunkiin!) Lisää työpaikkoja ja yrityksiä (aktiiviset ja sujuvat yrityspalvelut) Kuntakin voi elvyttää (työtä tuovia investointeja aikaistettava) Koulutukseen satsattava (tukiopetus kuntoon, myös varhaiskasvatuksessa; lisää toisen asteen koulutuspaikkoja) Lähiopetus takaisin! (varsinkin ammattikouluun) Terveyskeskusjonot pois (esim. iltavastaanotoilla) Luonto on elinehtomme (tiukempi ympäristölupien valvonta) Kulttuuri on hengentärkeää (lisää rahaa kultuurin tukeen) Poimintoja, mitä olen tähän mennessä ajanut ja aikaan saanut Kesätyöseteli kaikille 9-luokkalaisille 2017 Työsetelialoite koronatyöttömyyteen 2021 Kotihoidon tuen […]

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share