Pankaa nyt perkele isompi älämölö!

2

Kohtaaminen kadunmiehen kanssa.
Aina kun olen tavannut
tämän eläkeläisukon koirakävelyllä, hän on jaaritellut pelkästään koirastaan. Niin pitkästi, että olen miettinyt  ’onkohan se vähän höperö, kun on noin tohkeissaan tuosta koirasta’?

Tällä kertaa minulla on käsissäni poliittisia mainoksia, joita jakelen, kun kohtaamme hänen postilaatikollaan.  Leppoisasta jutustelijasta paljastuu jotain uutta.

Ai vihreä? Pankaa nyt perkele isompi älämölö tuosta Fennovoimasta!  Ei nyt helvetti voida ottaa ydinvoimalaa ryssiltä! Nehän voi sen jälkeen sammuttaa meiltä sähköt ja kaasut (maakaasuputken) kaikki! Ollaan ryssän armoilla sitten.”

Ootte olleet liian hiljaa ja kiltisti siellä hallituksessa. Ei se auta viisastella akateemisia  sen jälkeen, kun on paskat housussa.  Talvivaarasta ois pitänyt lyödä nyrkkiä pöytään jo aikaisemmin.  Nyt on ympäristökatastrofi käsissä ja kuka maksaa viulut siitä että eräitten piti saada vapaasti yrittää?”

Syksy 2013 160
Myöntelen. Olen tietysti samaa mieltä, äänestyksiä  on hävitty hallituksessa ja sen jälkeen jatkettu korrektisti.

Harmittelen, että toisaalta kun lopulta saimme tarpeeksemme hallituksesta, jäljellejääneet ottavat ilon irti ja koettavat puolessa vuodessa tuoda kaikki ympäristöä vahingoittavat asiat kiireesti käsittelyyn: Fennovoiman, soiden suojelun, Vuotoksen altaat sun muut.
WP_000409
”No koettakaa ottaa kovempi ote oppositiossa! Ei helvetti, jos aletaan Vuotoksen altaita ja muita tekoaltaita puuhaamaan, niin kenelle siitä hyötyä – luonto pilataan ja hyöty menee vain sähköyhtiöille. Soita ei paljoa enää  Etelä-Suomessa ole, kyllä se on perusteltua niitä suojella.”

Arvioin, että ukko on 70-75-vuotias. Sitä ikäpolvea, joka on nuoruudessaan harrastanut maatalous- ja metsätöitä; marjastamista ja sienestämistä nyt ainakin.
Kysyn, miten hänestä Suomi on muuttunut hänen elämänsä mittaan.

Metsolansuo kaatunut puuHän jatkaa politiikalla. ”Ensin oli Kekkosvalta, sitten oli tehdaspatruunoiden valta, sitten tuli pankkiirivalta ja nyt on suuryritysten valta – niin se on mennyt.”

Entä päättäjät, demokratia, eikö kansalla ole ollut mitään valtaa?
”Höh, ne on vallan juoksupoikia siellä kaikki.
”Näethän, miten ovat saaneet saunan takana rahaa ja sitten juosseet rahanantajien asialla.”

Voisiko kuitenkin olla, että joukossa olisi asiallisiakin?
”Niin no ei meillä ihan niin huonosti asiat ole kuin jossain Reikassa ja Italiassa… mutta nämä juoksupojat pitäisi saaha sieltä pois, kaikki vanhat puolueet pois ja uutta verta tilalle.”

Sitten hän jatkaa: ”En minä teitä vihreitä siihen joukkoon laske, mutta tekin ootte olleet vähän liian kilttejä. Ei sitä elämässäkään mittään saa olemalla vaan kiltti ja kohtelias – sitä pittää sannoo suoraan.”

Tästä olen ukon kanssa samaa mieltä. Vihreidenkin pitää osata vaatia tiukemmin.
Vaula Norrena, kaupunginvaltuutettu, Vantaa

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

2 thoughts on “Pankaa nyt perkele isompi älämölö!

    1. Näinhän ”kansa” ajattelee. Samalla jää huomaamatta tuo minkä Vaula huomauttaa: niin kauan kuin vihreät oli hallituksessa, ei puhuttu mitään soidensuojelu- ja koskiensuojeluohjelmien purkamisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Kouluverkkosuunnitelma voi pelastaa lähiöiden palvelut

ma marras 17 , 2014
  Vuoden 2012 syksyllä Vantaalla päätettiin tehdä kattava kouluverkkosuunnitelma. 2013 budjettikirjan investointiosassa lukee: ”Vantaan kouluverkko ja todellinen uudisrakennustarve tullaan tarkistamaan kokonaisuutena. Tarkastelussa huomioidaan alueella olevat kaikki vanhat koulurakennukset sekä niiden korjaustarpeet ja laajennusmahdollisuudet.” Torso tuli. Sellainen jossa oli laskettu vain koululaisten koulumatkoja ja jyvitetty koulujen pinta-aloja niin että 9,5 m2/ oppilas riittäisi. Tilantehokkuusohjelmalla säästyy yhden koulun lisärakentaminen vuosittain, kun 300-350 henkeä vuodessa kasvava oppilasmäärä mahdutetaan jo olemassaoleviin kouluihin. Lisäksi lakkautetaan kaksi arvokkaalla tontilla olevaa koulua (Hevoshaka ja Tuomela), joista saadaan […]
Poikia Mikkolan ostarilla Vantaa

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share