Mitä jäi käteen budjettikokouksesta?

007
Ensinnäkin. Kouluaktiivit loivat tänä syksynä aivan uuden mahdollisuuden poliittiseen päätöksentekoon: kansalaisten joukkoistamisen.
He tekivät töitä kymmenen kertaa enemmän kuin valtuutetut asioiden perinpohjaiseksi selvittämiseksi.
He tarjosivat ammattiasiantuntijoiden näkemyksiä ja vaihtoehtoja koulupäätöksiin: insinöörejä, arkkitehteja, oikeusoppineita, laskentatoimen ammattilaisia jne.
He myös pakottivat poliittisen kulttuurin Vantaalla katsomaan itseään peiliin, eikä sieltä kaikistellen näkynyt kaunis kuva.
benetton piru ja enkeli
Niin moni kokoomuslainen oli luvannut äänestää Hevoshaan ja Tuomelan koulujen puolesta ja uhonnut jopa jättävänsä ryhmän, jos ei kouluja säilytetä. Niin moni käänsi käärmeennahkatakkinsa.
Täydet pisteet ja rispektit Raija Virralle ja Lasse Norrekselle, jotka ainoina kokoomuslaisina sanoivat tekevänsä päätöksen sekä sydämellä että järjellä, ja myös tekivät sen.
Toiseksi. Keskisuuret ja pienemmät poliittiset ryhmät löysivät toisensa tässä prosesssissa aivan uudella tavalla. Vihreät, perussuomalaiset, vasemmistoliitto ja keskusta tukivat toisiaan muissakin kuin koulujen puolustamisessa.
Tämä näkyi jo opetuslautakunnan koulukokouksessa 15.10., jatkui budjettineuvotteluissa ja yhä vahvistui valtuuston budjettikokouksessa 18,11. Tästä kirjoitinkin aikaisemmin blogin ”Kahden puolueen diktatuurista”.
superpesis_logo
Yhteiset vastoinkäymiset hitsaavat yhteen ja vahvistavat. Uskon että tämä yhteistyö kantaa vielä hedelmää valtuustokauden mittaan. Toivottavasti saamme joskus vielä kristilliset ja RKP:n mukaan kanssamme.
Kolmanneksi. Äänestäjien kuluttajansuoja alkaa  vihdoin  toimia, nyt kun Vantaallakin aloitettiin valtuuston kokousten nettilähetykset: http://vantaakanava.fi/
Sieltä on äänestäjän helppo seurata, miten hänen valitsemansa valtuutettu ja puolue todellisuudessa toimii.

Äänestys koulunlakkautuksia vastaan (ei-äänet) Vantaa 18.11.2013
Äänestys koulunlakkautuksia vastaan (ei-äänet) Vantaa 18.11.2013

Toistaiseksi emme ole nähneet irtopisteiden keruuta, vaan jokainen valtuutettu näyttää toimivan, kuten toimi jo ennen nettilähetyksiä. Osa istuu kahvilla puolet ajasta juoruilemassa 😉  Osa lukee tiukkana esityslistaa ja kirjoittaa samaan aikaan vielä puheita.
Osa neuvottelee oman ryhmänsä kanssa facebookissa ja sähköpostissa, miten toimitaan yllättävän, puun takaa tulleen toisen puolueen esityksen kanssa.
Tämä äänestäjän kuluttajansuoja – varsinkin se, että äänestystulokset tallentuvat selkeänä karttana nettiin – tulee tekemään suuren muutoksen ainakin kunta-asioista kiinnostuneiden ihmisten parissa.
Koska he ovat usein myös lähiympäristönsä mielipidejohtajia, vaikuttaa heidän parempi tiedonsaantinsa jatkossa myös heidän kavereidensa äänestämiseen.
Vaikka tänään ei perheellisen äänestäjän kuluttajansuoja Vantaalla vielä toteutunut, niin ennen pitkää se toteutuu. Ennen pitkää äänestäjä saa sellaista politiikkaa ja sellaisia päätöksiä, joita hän on alunperin vaaliuurnilla tilannutkin. Oikeus vielä voittaa, saammepa nähdä!
Ei voi kuin taas kerran kiittää ja kumartaa syvään kaikille asiaan kaikkensa antaneille! KIITOOOSSS!!!!
Vaula Norrena
kaupunginvaltuutettu, opetuslautakunnan jäsen (vihr.)
 
 

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Koulutie Tavitie Turvallisuus

su tammi 26 , 2014
Korson Tavitiellä on odotettu koululaisten liikenneturvallisuuden parantamista jo yli 10 vuotta. Tein valtuustoaloitteen tien turvallisuudesta huhtikuussa 2013. Nyt tammikuussa 2014 saan siihen vastauksen. Vastaus ei ihan minua miellytä. ”….Tavitien katkaiseminen ei ole em. perusteilla mahdollista lähitulevaisuudessa…..Kadun suunnittelu on kuitenkin päätetty käynnistää uudelleen…. pyrkii esittämään Tavitien rakentamista vuonna 2018….” Vastaan vastaukseen huomenna näin – mielestäni rakentavasti ja sovittelevasti: Arvoisa puheenjohtaja, hyvät virkamiehet ja kollegat. Olen iloinen, että olette paneutuneet hartaasti  tähän liikenneturvallisuusasiaan, kiitokset siitä! Tavitie on yksi niistä kouluteistä, jonka varrella […]
Ei oo kiva koulutie piirros

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share