Hei, tehdäänpä koulusta nuoriso- ja kerhotalo!

2

Hevoshaka ja Tuomela sisällytettävä teknis-taloudellisiin kouluverkkoselvityksiin
Vantaan_koulut_kunto2014
Vantaa on vihdoin teettämässä teknis-taloudellisia selvityksiä kouluverkon kunnosta, isot kiitokset siitä!
Selvitykset tehdään kolmessa osassa siten, että ensin valmistuu Länsi-Vantaan kouluverkon teknis-taloudellinen selvitys kesän 2015 aikana.

Siinä selvitetään, missä kunnossa koulukiinteistöt ovat – paljonko niillä on korjausvelkaa sekä miten hyvin ko. rakennukset palvelevat nykyajan käyttötarpeita.

Pyydän, että näihin selvityksiin otetaan mukaan jo aiemmin lakkautettavaksi päätetyt koulurakennukset Hevoshaka ja Tuomela.

Tuomelan koulu Vantaa
Tuomelan koulu Vantaa

Kaupungin tulisi selvittää, missä muodossa nämä rakennukset olisivat kaupungille yhä tuottavia – voisivatko ne toimia esim. vanhusten päiväkeskuksina,  palvelutaloina, päiväkoteina tai  liikunta,- kerho- ja nuorisotoimintaa palvelevina monitoimitaloina?

Ehkä paras tuotto ei tulekaan siitä, että (Hevoshaan) rakennus kalliisti puretaan? Ja toimivat rakennuksen osat, keittiöt ja kalusteet hakataan palasiksi ja kärrätään kaatopaikalle – ja sen jälkeen myydään rakennuksen alle jäänyt maapala?

Hevoshaan koulu
Hevoshaan koulu

Maanmyyntituloja varmasti on kaupungille helpomminkin saatavana kuin valmiiden rakennusten purku ja maan myynti niiden alta.

Myös pidän arveluttavana ja häpeällisenä, jos kaupunki ryhtyy myymään lahjatonttia ja lahjatontilla sijaitsevaa koulua, kun tonttilahjoitus on tehty ehdolla, että tontti käytetään koulutarkoitukseen. Kuten Tuomelan kohdalla  kaupungin aikomus on myydä.

Pyydän virkamiehiltä (vt. maankäyttöjohtaja Leea Markkula-Heilamo) että sisällytätte Hevoshaan ja Tuomelan rakennukset teknis-taloudellisiin kouluverkkoselvityksiin niin että pohditaan, mitä hyötyä ko. rakennuksista voisi kaupungille olla tulevaisuudessa, ettei niitä tarvitsisi kalliilla purkaa.
Ja etsitte vastaavat rakennusyhtiöille myytävät tontit muualta.
Kiitos!

P.S. Aiemmin tästä Vantaan koulujen lakkautuksesta olen kirjoittanut mm. seuraavia:
Kouluverkkosuunnitelma voi pelastaa lähiöiden palvelut
Koulujen kunnosta on kysytty
Kuka hyötyy koulunlakkautuksista?
Vaulan budjettipuhe 2: Kouluista

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

2 thoughts on “Hei, tehdäänpä koulusta nuoriso- ja kerhotalo!

 1. Vaula, onks sulla minkäänläistä tietoa tosta meidän viime vuoden lopulla remonteeratusta kirjastosta/nuorisotilasta Pähkinärinteessä,josta myös nuorison kokoontumistila tehtiin.
  No toimihan se vajaan vuoden.Nyt sekin on pantu umpeen ,kiitos hyvinansaittujen lomien mutta myös jonkinlaisten muiden ongelmien suhteen.
  Sehän on yhteinen rakennus niin hammashuollolle,joka toimii loistavasti ammattilaisuuden ja asiallisuuden suhteen.
  En ole valitettavasti enää asiakas naapurissa olevaan neuvolaan ja heiden palveluihinsa mutta skidienhän on päästävä vanhempiensa kanssa kunnon paikkaan.
  Mutta koska kiinteistö on samaa kompleksia ja jossan osin on huomattu ongelmia,on kyseenalaista olla selvittämättä miten ne muut osat ko.rakennusta toimivat,ihmisten terveyden ja kunnon suhteen vaikka ovatkin vantaalaista kärkeä,
  asiakastyytyväisyyden,täsmällisyyden ja ihmisyyden suhteen.
  Pähkinärinteen koulu ja sen ongelmat ovat kuultu nähty ja todettu.Onko kaupungilla tarkoistua lopetta kokonaan palvelut tällä alueella? Huolestuneita vanhempia jututellessani koirankusetuksen yhteydessä,meille kaikille toistuu kysymys;mitä meille tehdään.
  Asutusta tulee lisää,pieniä koululaisia roudataan vaarallisten teiden yli toiselle puolen Hämevaaraa ja Pähkinärinnettä.
  Kaikkihan täällä haluavat tietoa ja epävarmuus kasvaa.
  Toivotaan parasta!
  GRÖNA

  1. Hei Markku!
   Huolissamme oomme seuranneet koulu-, nuorisotila- ja harrastustila-asioita Länsi-Vantaalla (jos toki muissakin osissa kaupunkia samoja puutteita).
   Pähkinärinteen kirjasto-nuorisotila suljettiin kosteusongelmien vuoksi äkisti keväällä.
   Nyt odotamme elokuussa meille raportoitavaa koko Länsi-Vantaan koulu- yms. tilojen teknis-taloudellista selvitystä. Siitä selviää, missä kunnossa eri tilat ovat – eli mitkä kannattaa korjata ja millä tavalla, ja mitä uusia tiloja tarvitaan ja mihin.
   Olettaisin, että kiinteistöt tarkastellaan kokonaisuuksina, vaikka ne sisältävätkin eri toimialojen toimintoja.
   Katsotaan, mitä selvitys tuo tullessaan ja jatketaan sitten!
   vaula.norrena@vantaa.fi kaupunginvaltuutettu, opetuslautakunnan ja tarkastuslautakunnan jäsen (vihr)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Valtuutettuja osallistetaan kuin lapsia?

ma kesä 15 , 2015
Valtuustokauden strategia on tärkein ohjaustyökalu kaupungin toiminnassa. Mitä asioita strategiaan laitetaan, sitä tehdään. Ja millaiset strategian mittarit valitaan, se käytännössä määrää, kuinka hyvin strategia onnistuu. Strategian väliarviota ja mittareita on nyt työstetty kaupungin johtoryhmän kokouksissa ja työryhmissä pitkin vuotta. Kaupunginvaltuusto – joka on kaupungin ylin ohjaava elin ja jonka sanan pitäisi painaa eniten – pääsi kuitenkin työstämään strategiaa vasta toukokuussa ja vain lyhyesti, kahden tunnin ryhmätöillä. Taas kerran tapahtui seminaari-ihme: normaalisti pikkuasioista jankkaava valtuusto terästäytyi ja käytti annetun ajan maksimaalisen […]
Vaula Norrena lapsuuden piirustus lumiukko

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share