Iiris Suomela: mistä rahat?

Haastattelin Iiris Suomelaa Tikkurilassa vihreiden vaalikontilla aluevaalitenttien jälkeen.

Ihmettelin, kun ennen vaaleja ajankohtaisohjelmat olivat kovin huolestuneita siitä, miten terveydenhuollon kriisi saadaan ratkaistua – mutta nyt vaalitenteissä tivataan vain ilta toisensa jälkeen: Mistä rahat? Mistä rahat? Mistä karsitaan? Mistä olette valmiita leikkaamaan?

Suomela vastasi pitkästi, leikkasin mielestäni olennaisimman tähän lyhyeen videoon.

Katso ja kommentoi!Eräässä tentissähän Suomelalta kysyttiin ”mistä nämä rahat oikein otetaan?”


Ja kun Suomela vastasi, että sillä ei ole teknisesti merkitystä, mistä ne otetaan (koska keinoja on monia ja kyse on lakisääteisistä palveluista, jotka on joka tapauksessa hoidettava) – sen jälkeen somessa ja mediassakin ilkuttiin ja väitettiin, että Suomelan mielestä sillä ei ole merkitystä.

Tässä tiivistevideossakaan emme tee hänelle oikeutta.

Sillä hän luetteli paljon esimerkkejä, miten hoitamalla paremmin perusterveydenhuoltoa ja ennalta ehkäiseviä palveluita, ei tarvita niin paljon kallista erikoissairaanhoitoa, lastensuojelua tai hätäpelastustehtäviä. Näin säästetään paljon rahaa.

Hyvällä varhaisella mielenterveyshoidolla taas voidaan säästää paljon rahaa työkyvyttömyyseläkkeistä (joista yli puolet on jo mielenterveysperusteisia ja siellä on paljon ihan nuoriakin ihmisiä mukana).

Eikö tämä nyt voisi käydä siihen maalaisjärkeenkin?

Että samalla tavalla kuin hyvä koulutus maksaa itsensä takaisin, myös hyvä sosiaali- ja terveydenhoito maksaa itsensä takaisin.

Kiitos.


Suomelaa haastatteli, kuvasi ja editoi Vaula Norrena, aluevaaliehdokas itsekin.
Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Pekka Haavisto tsemppaa äänestämään

la tammi 22 , 2022
Tällä videolla ulkoministeri Pekka Haavisto kysyy ehdokas Vaula Norrenalta, mitä pitäisi sanoa ihmiselle, joka epäilee koko aluevaaleja – miksi hänen kannattaisi äänestää? Katso ja kommentoi, mitä mieltä itse olet. Pekka Haavisto ja vihreät 30 vuotta sitten Tutustuin Pekka Haavistoon vuonna 1990, kun vihreät valmistelivat eduskuntavaalikampanjaa keväälle 1991. Minut oli kutsuttu mukaan pieneen vapaaehtoisryhmään, jonka piti tehdä vihreiden vaalikampanja. Siinä oli puoluesihteeri Dave Pemberton, Vihreän Langan päätoimittaja Timo Harakka, toimittaja Eero Hyvönen ja minä copywriterina. Emme entuudestaan tunteneet toisiamme, mutta he […]

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share