Koulun kenttä aikuisillekin!

Lähiliikunta-3
Olen toivonut, että koulusta tulisi aito kotiseutuyhteisö.

Nyt lisään tähän ehdotuksen, että koulun kentästä voisi tulla lähiseudun ihmisten vapaa-ajanviettopaikka, myös aikuisten ja eläkeläisten.
Kun koulun kentälle tehdään myös petankkikenttä ja pihashakki, alkavat alueen aikuisetkin viihtyä siellä. Tietysti pitää olla myös muutama pensas, pari penkkiä ja pöytä, että on mukava istuskella ja jutella.
Näin syntyy luonnollista yhteisöllisyyttä.
Aikuisten läsnäolo tuo turvallisuutta ja mukavaa ilmapiiriä lapsille ja nuorille.
Perheet tutustuvat toisiinsa.
Myös vanhat ihmiset saavat seuraa, jos perustetaan esim. jokailtainen yhteinen petankkikerho.  Ilkivallan tekijätkään eivät enää sitten kentällä viihdy, kun aikuisen silmä on näkemässä.
Ymmärrän toki, että tämäkin on rahasta kiinni.
Ehdotankin tässä vaiheittaista parantamista resurssien mukaan. 1. vaihe ei vaadi rahaa juuri lainkaan, vain hyvää tahtoa ja aikuisten yhteistyötä.  2. vaihe ja 3.vaihe vaativat rahaa, vaan koulu kerrallaan sekin onnistuu.
Lähiliikunta-6
IDEOITA:
1.  Ehjät futismaalit ja kentän viikottainen lanaus joka koulun kentälle.  Joka kentälle lukollinen välinelaatikko,  avaimia koulun vanhempainyhdistykselle,  lähikirjastoon, lähitaloyhtiöille.   Avainta saa lainata 20 euron  tms. panttia vastaan. Välinelaatikossa futispalloja + tötsiä,  petankkikuulia, mitä muuta?
(Koulussa voisi  nyt ensihätään lahjoittaa  joka  luokalle omia välkkäpalloja, vanhemmat voivat tehdä tämän. Pallon saamisen ehtona se, että koko luokka allekirjoittaa välkkäfutissäännöt – joissa mm.  vannotetaan pitämään maalit ehjinä ja palauttamaan pallo luokkaan. Olen jo harrastanut tätä Korsossa Mikkolan koulussa, ja hyvin on toiminut. Välkkäfutissäännöt kirjoitin rappimuotoon, niin pysyvät paremmin mielessä.)
2. Kunnostetaan koulujen kentät monipuolisiksi liikuntapaikoiksi.
Pätkä tartania pompotteluun ja pikajuoksulähdön harjoitteluun, pituus- ja korkeushyppypaikka vähintään.  Se petankkikenttä voi olla myös myös kuulantyöntöpaikka.Pihashakki sekä istuinpenkit, niin että aikuiset ja eläkeläisetkin viihtyvät kentällä.
3.  Talvisin toimintaa ylläpidetään luistinradalla ja pukukopilla.
Tuodaan parakkimainen pukuhuone-bajamaja-wc-yhdistelmä talveksi. Siellä voisi olla vaikka perheiden lahjoittamia lainaluistimiakin. Päivällä kopista huolehtii koulun vahtimestari. Illalla taas pukukopin avain lainaksi panttia vastaan, lähikirjastosta tai -kaupasta, sopimuksen mukaan.
4. Edelleen toki ajan myös oikeiden urheilupuistojen rakentamista ja kunnostamista, kuten Elmon urheilupuistoa Korso-Koivukylään.
Jälkisana:
Kuinka ollakaan, vuonna 2013 Vantaan liikuntatoimi asetti KOULUJEN LÄHILIIKUNTAPAIKAT etusijalle liikuntapaikkarakentamisessa.
Hienoa, nyt moni koulun kenttä on jo kunnostettu monipuoliseksi aikuistenkin liikuntapaikaksi!
 

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Next Post

Fiiliksiä vaalikentältä :)

ti loka 21 , 2008
   Minulla on ollut ihan hirmu hauskaa jakaessani vaalimainoksia Korsossa, Mikkolassa ja Rekolassa. Joka kerta olen tavannut jonkun mainion tyypin, jonka kanssa on tullut hyvät jutut  rappukäytävässä, kadulla tai ovenraossa. Mikkolassa tapasin lähes seitsenkymppisen afganistanilaisen papan, joka oli ensin että ei ei, ollaan muslimeja, ei haluta mitään. Vaula että ei haittaa, ei haittaa, tämä koskee myös muslimeja. Juttu jatkui tankerosuomeksi ja osittain venäjäksi, kun pappa oli asunut 7 vuotta Neuvostoliitossa. Selviteltiin sitä ja tätä, lopulta papalla oli tärkeä kysymys: kun Suomessa […]

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share