Terapiatakuu ja toinen Nuppi


Nuorten mielenterveysjonot helpottavat vihdoinkin!

 
Vantaan valtuusto päätyi budjettineuvotteluissaan lisäämään rahoituksen toiselle Nupille eli Nuorten keskukselle, joka tarjoaa matalan kynnyksen mielenterveysapua ja muutakin elämänhallinta-apua 13-21-vuotiaille.

Olemme vihreissä ajaneet jo vuosia toista Nuppia Vantaalle, koska tarve sille on niin suuri. 
Tällä hetkellä Nupin palveluun jonotetaan jopa kuukausia. 

Nyt kun vihdoin saatiin rahoitus toiselle Nupille ja 14 työntekijälle (todennäköisesti Länsi-Vantaalle), niin nuorten mielenterveysjonot lyhenevät 10 vuorokauteen vuoden 2022 aikana. Hieno juttu!

Terapiatakuu 30 päivää


Seuraava tavoitteemme on saada terapiatakuu toimimaan Vantaa-Keravan hyvinvointialueella.

Terapiatakuu takaa kaikille nopean pääsyn psykoterapiaan tai muuhun psykososiaaliseen hoitoon ensimmäisen terveyskeskuskäynnin jälkeen.

Kansalaisaloite esittää maksimiodotusajaksi yhtä kuukautta.
Helsinki tarjoaa terapiatakuuta kahden viikon odotusajalla jo vuonna 2022. Tampere ja Turku tarjoavat terapiatakuuta erityisesti nuorille.

Jo riittää pillerit sarjakuva
Ei lääkkeitä tai lobotomiaa, vaan keskusteluapua ja lyhytterapiaa

Ei lääkkeiden pakkosyöttöä


Vantaalla ensimmäinen askel olisi lopettaa mielenterveyslääkkeiden ns. pakkosyöttö ennen pääsyä terapiaan.

Nyt käytäntö on monin paikoin ollut, että masentuneen tai ahdistuneen potilaan on pitänyt syödä reseptilääkkeitä vähintään kolmen kuukauden ajan, ennen kuin on voitu edes keskustella lyhytterapiaankaan pääsystä.
Tämä on väärin ja jopa vahingollista potilasta kohtaan.

Kaikki eivät halua, eivätkä tarvitse turruttavia lääkkeitä. On ensiarvoisen tärkeää, että ahdistunut ihminen saa heti keskusteluapua ja vasta tarvittaessa sen tueksi lääkkeitä.

Kun mielenterveyspalveluiden hoito siirtyy hyvinvointialueille, on hyvä tilaisuus korjata nämäkin palvelurakenteet ja resurssit kuntoon.

Inhimillinen ja laadukas mielenterveyshoito maksaa itsensä takaisin.


Lisää Norrenasta ja hänen vaaliteemoistaan täällä:
Vaula Norrena, 
kaupunginvaltuutettu,
aluevaaliehdokas nro 47, Vantaa-Kerava (vihr)

Vaula Norrena 2020


Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Perhelääkärimalli on parempi!

su joulu 26 , 2021
Maailman parhaat terveydenhoitojärjestelmät perustuvat perhelääkärimalliin.On jo aika saada perhelääkärit Suomeenkin!  Perhelääkärimallissa yksi ja sama lääkäri tuntee potilaan pitkältä ajalta. Hän on perillä potilaan ruumiillisesta ja henkisestä voinnista paljon kokonaisvaltaisemmin kuin vaihtuva satunnainen päivystäjä.  On tutkittu juttu, että potilaat kertovat vaivoistaan avoimemmin tutulle kuin aina uudelle lääkärille. Tutun lääkärin ohjeita myös noudatetaan paremmin. Jatkuva hoitosuhde kannustaa potilasta ottamaan vastuuta omasta terveydestään.  Euroopassa perhelääkärimalliin kuuluu myös potilaan pitkällinen haastattelu, hänen oma käsityksensä vaivoistaan, omat pelkonsa, toiveensa ja arveluksensa.Näin voidaan tunnistaa paremmin myös […]
Perhelääkärimalli sarjakuva

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share