Mikkolan kirjasto säilyy – ei säily

 JIPII !!!  Vantaan opetuslautakunta päätti säilyttää Mikkolan kirjaston! Pitkän keskustelun ja väännön jälkeen äänestys päättyi 10.9. illalla selvin numeroin (oliko 14-2 tai 13-3) Mikkolan puolesta.
Yhdenvertaisuus voitti, sivistysyhteiskunta voitti, me kaikki voitimme!
(Jälkikommentti: Iloisimme liian aikaisin – kaupunginhallitus veti maton opetuslautakunnan alta ja lakkautti kirjaston kuukautta myöhemmin.)

Oli pitkiä ja hyvin perusteltuja kannanottoja koulun johtokunnalta, tuohtuneita ja niinikään hyvin perusteltuja mielipidekirjoituksia ja blogeja kuntalaisilta sekä  uskallusta  ottaa valta omiin käsiinsä opetuslautakunnan jäseniltä.
Olen edellisissä blogeissa jo kirjoittanutkin, miksi juuri Mikkolan kirjasto on säästettävä:
1) Koska se toteuttaa eniten kirjastolain henkeä ja kirjainta:  ”yhtäläiset mahdollisuudet sivistykseen kaikille”  (Jos lähikirjastoa ei olisi)
2) Koska se ehkäisee syrjäytymistä Mikkolan alueella jo pelkästään turvallisena tilana oleskella (Kehitysyhteistyökirjasto Vantaallekin)
3) Koska sen ylläpito maksetaan valtionavulla, eli Vantaa ei käytä penniäkään omaa rahaa siihen, ei ’säästäminen’ siitä ole relevanttia. (Köyhät olkoot ilman kirjastoa)
Hyvä opetuslautakunta!
Hyvä me jotka sitkeästi  puolustimme kirjastoa!
Hyvä Mikkola!
Vaula Norrena, opetuslautakunnan varajäsen, Vantaa (vihr.)

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Hyvä peruskoulu tuo hyviä veronmaksajia

pe syys 14 , 2012
  Vantaan kaupungin talous-ja velkailloissa 3.9. ja 5.9. kaupungin johto intoili, kuinka Vantaalle aiotaan saada entistä parempia veronmaksajia. (Mikä vika meissä nykyisissä on? Keskitulomme on 28.883 euroa vuodessa, n. 1000 euroa enemmän kuin helsinkiläisillä; parempi kuin suomalaisissa kunnissa keskimäärin.) No, kaupungin KÄRKIHANKE on kuulemma MARJA-VANTAA  joka rakennetaan niin, että sinne saadaan ns. parempia veronmaksajia. Myös luksustontteja kaavoitetaan ja myydään tyyliin ”eniten tarjoava saa.” En voinut olla kommentoimatta. ”Arvoisat kaupunginjohtajat: Kaupungin verotulot eivät tule rikkailta veronmaksajilta, eivätkä ne tule yrityksiltä. vaan […]

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share