Koulutien turvallisuusaloite Ullantie

Ullantie satelliittikuva 2014

Kyllä on surkea ja tyhmä olo. 
Niin paljon kuin olemme valtuustossa edistäneet kouluteiden turvallisuutta, mitään apua siitä ei tunnu olevan kaupungissa jossa on 50 koulua ja tuhat koulutietä – joista osa väistämättä on kinttupolkuja.

Tänään 10-vuotias lapsi kuoli Ullantiellä, kapealla ja mäkisellä autotiellä Mikkolan ja Matarin välissä.
Syvä osanottoni lapsen perheelle ja kavereille ja koko Matarille.
Alueen asukkaat olivat vuosien varrella valittaneet kaupungille kapean autotien turvallisuudesta.

Viime kesänä Ullantie asvaltoitiin osin uudestaan, mutta edelleen kovin kapeaksi.
Ojat tien molemmin puolin jäivät. Lapset jatkoivat kävelyä autotiellä, missäpä muuallakaan, ilman piennarta, ilman jalkakäytävää.


Teen nyt taas valtuustoaloitteen, kuten tein Tavitiestäkin. Tavitie-aloite meni läpi, vaan on luvattu korjata vasta 2018. Milloin Ullantie korjataan?

Ullantie reittiopas
Sinisellä osuudella kaksi jyrkkää mäkeä, sen alapuolella paha mutka ojineen. Punaisella osuudella koulun vieressä jalkakäytävät ja suojatiet.

 Valtuustoaloite kokoukseen 15.12.2014: Koulutien turvallisuus kuntoon Ullantiellä ja Pirjonpolulla

Esitämme, että Vantaa hoitaa Ullantien ja Pirjonpolun jalankulkuturvallisuuden kuntoon kiireellisesti.
Ullantie ja Pirjonpolku ovat niitä kouluteitä, jonka varrella ei ole kunnon piennarta eikä jalkakäytävää koululaisille kulkea.
Ullantie on hyvin kapea ja sen molemmin puolin on paikoin ojat.
Koululaisten on pakko kulkea pitkin ajotietä.
Tiessä on kaksi jyrkkää ja isoa mäkeä, jotka houkuttavat autoilijoita painamaan kaasua talven liukkailla. Tiellä on kolme matalaa töyssyä ja 30 km nopeusrajoitus, joita autoilijat eivät kuitenkaan kunnioita.

1. Laitetaan Ullantielle nopeusnäyttö. (Vantaalla on pari liikuteltavaa, ostetaan vaikka yksi lisää, että Ullantiellekin saadaan.)
2. Selvitetään, onko mahdollista raivata uutta pientä metsäpolkua, joka yhdistää Ullantien sivutiet Leenantien ja Ullanpolun metsän kautta Leenantien Mikkolan koulun puoleiseen päähän. Näin kävelijöille saataisiin turvallinen polku Mikkolaan. (hienoa ei tarvita, kulkukelpoinen metsäpolku nopeasti riittää)
3. Rakennetaan Ullantielle väliaikainen piennar toiselle puolelle tietä. (Edellyttää pientä raivaamista ja täyttöä; lähellä Pirjontien mutkaa joudutaan ehkä asentamaan sadevesiputkia nykyisen ojan paikalle.)
4. Rakennetaan myös Pirjonpolun pätkälle piennar jalankulkijoille. Tämä tekee Matarin, Rekolan ja Mikkolan väliä käveleville (Rekolassa urheilukenttä, luistinrata ja koulu, Mikkolassa urheilukenttä, luistinrata ja koulu) turvallisemman kävelymatkan.
5. Edellytetään, että lumen auraajat pitävät tiet tarpeeksi leveinä talven aikana.
6. Pitkällä tähtäimellä Matarin, Mikkolan ja Rekolan väliin tulee saada myös turvallinen pyöräilyreitti, koska monet koululaiset kulkevat pyörillä kouluun ja urheilukentille.
Mikkolan koulussa on 820 oppilasta ja Rekolan koulussa 330 oppilasta. Monien mikkolalaisten kaverit ja harrastukset ovat Rekolassa ja päinvastoin. Ullantiellä on paljon kävelijöitä päivittäin.

Yritetään pitää heidät hengissä. Kiitos.

Vaula Norrena, kaupunginvaltuutettu (vihr)

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Poliittinen vai pätevä virkamies?

la tammi 24 , 2015
Olen sitä sukupolvea, joka kasvoi aikuiseksi ylipolitisoituneella 70-luvulla. Saimme huonon kuvan politiikasta – varsinkin poliittisista virkanimityksistä. Näimme, kuinka kukin suuri puolue valtaan päästessään perusti lisää poliittisia virkoja miehittääkseen virastot omilla edunvalvojillaan. Meidän mielestämme se oli väärin. Demokratian kuuluu toimia niin, että kansan valitsemat päättäjät päättävät ja neutraalit virkamiehet toteuttavat päätökset. Demokratiassa virkamiesten kuuluu olla epäpoliittisia. He eivät ole sidoksissa mihinkään puolueeseen. He eivät aja jonkun puolueen agendaa rivien välissä, vaan toteuttavat puhtaasti sitä tahtoa, jonka kulloinkin vallassa olevat päättäjät ilmaisevat. […]
Kummitusten kokous lapsen piirustus

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share