Koulutie Tavitie Turvallisuus

Tavitie kartta
Korson Tavitiellä on odotettu koululaisten liikenneturvallisuuden parantamista jo yli 10 vuotta.

Tein valtuustoaloitteen tien turvallisuudesta huhtikuussa 2013. Nyt tammikuussa 2014 saan siihen vastauksen. Vastaus ei ihan minua miellytä.

”….Tavitien katkaiseminen ei ole em. perusteilla mahdollista lähitulevaisuudessa…..Kadun suunnittelu on kuitenkin päätetty käynnistää uudelleen…. pyrkii esittämään Tavitien rakentamista vuonna 2018….”

Tavitie ajokielto liikennemerkki
Vastaan vastaukseen huomenna näin – mielestäni rakentavasti ja sovittelevasti:

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät virkamiehet ja kollegat.
Olen iloinen, että olette paneutuneet hartaasti  tähän liikenneturvallisuusasiaan, kiitokset siitä!

Tavitie on yksi niistä kouluteistä, jonka varrella ei ole jalkakäytävää eikä kunnon piennarta koululaisille kulkea. Tie on kapea, sen molemmin puolin on paikoin ojat. Koululaisten on pakko kulkea pitkin ajotietä. Kolme lasta on jäänyt auton alle Tavitiellä kahden vuoden aikana.

Tällaisia kouluteitä on Vantaalla muuallakin. Vanhasta Porvoontiestä on tehty valtuustoaloite.
Mm. Mikkolassa, Kulomäessä,  Hakunilassa ja  Hämeenkylässä  vanhemmat miettivät sydän syrjällään, millaista on lähettää lapset koulutielle, jossa ei ole jalkakäytävää, tai koulutielle, jossa pitää ylittää vaarallisia risteyksiä.
Nikinmäen ja Jokivarren  koululaiset ovat vuosia pyöräilleet Korsoon pitkät pätkät ajotietä ilman piennarta.
Ei oo kiva koulutie piirros
Koulutien turvallisuus on lapselle laissa taattu oikeus (perusopetuslaki 32 § 1 mom).  Jos koulutie ei ole riittävän turvallinen, on kunta velvollinen järjestämään koulukyydin.

Toivon, että Vantaa tarkastaa koulutiensä ja korjaa ne pian sellaiseen kuntoon, että lasten on turvallista kulkea kävellen tai polkupyörällä kouluun.

Joku sanoi, että on resurssien haaskausta hoitaa tällaista asiaa valtuustoaloitteella. Olen samaa mieltä. Kaupungin tulisi kuunnella kuntalaisia ilmankin.

Tavitien tapauksessa kaupunkia oli lähestytty useita kertoja  yli 10 vuoden ajan ennen tätä valtuustoaloitetta. Kuntalaiset olivat soittaneet virastoon ja pyytäneet.

He olivat raportoineet Korson aluetoimikunnalle.  Aluetoimikunta oli lähettänyt kirjelmän kuntatekniikan keskukseen. Alueen asukkaat olivat tehneet kuntalaisaloitteen (Kaija Hanka 17.1.2006 kuntek/367/2006), vaan eivät ole saaneet siihen vastausta kahdeksaan vuoteen.

Kiitos että nyt päästään hoitamaan asia.

Kiitos kaupungininsinöörille vastauksesta. Edelleen toivon ja pyydän, että Tavitie saadaan turvalliseksi nopeasti.

Ensiksi siirtäisin ajokieltoliikennemerkit selvästi näkyviin Taviten risteyksissä. Nyt autoilija saa ajaa  50 metriä Tavitietä, ennen kuin on ajokieltomerkki.

Rakentaisin myös ne hidasteet heti. Miksi odottaa vuoteen 2018? Tavitiellä on odotettu jo yli 10 vuotta.

Kevyen liikenteen väylää asukkaat varmaan vastustavat, koska siinä kaupunki veisi pakolla melkoiset palaset asukkaiden tonteista, maksamatta penniäkään. Jospa ratkaistaan asia niin, että kaikki voittavat? Levennetään piennarta toiselta puolen tietä, mutta ei viedä asukkaiden tonttimaata? Ja laitetaan ne hidasteet ja liikennemerkit heti?

Kiitos!
Tavitie liikennemerkit
Google Maps      https://maps.google.fi/

Tavitien ja Kisatien risteys: Tavitie 13, Vantaa  (olisiko ”kääntymispaikalle” kuitenkin tilaa risteyksessä?)
Tavitien ja Urpiaisentien risteys:  Urpiaisentie 32, Vantaa  (liikennemerkki  risteykseen?)
Tavitien ja Saviontien risteys:  Saviontie 38  (liikennemerkki puhtaaksi  ja  esiin?)

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Korson keskustasuunnitelma vol. 8

to helmi 13 , 2014
Vasta  15 vuotta Korsossa asuneena kuuntelen ällikällä vanhoja korsolaisia, jotka purskahtavat nauruun kuullessaan, että Korson keskusta suunnitellaan uusiksi. ”Taas! Taas! Monesko keskustasuunnitelma tämä jo on? Ainakin kuudes tai  kahdeksas!” Yli 20 vuotta on suunniteltu, aiotaanko koskaan rakentaa!?” Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, toppuuttelen. Eikö ole kiva että edes nyt?  Ja vilpittömästi, Korso oli varmasti jotain ultramodernia ja yyberhienoa 1960-luvun alussa. Muistakaa edes sitä. Olen itsekin Korson aluetoimikunnassa viiden vuoden aikana nähnyt ainakin kolme suunnitelmaa. Viimeisimmässä oli futuristisesti rakennettu valtava kansi […]

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share