Pientalot viedään käsistä

Pääkaupunkiseudulla viedään nyt pientalot käsistä, kun tuli tämä etätyöbuumi. Vantaallakin omakotitalojen kysyntä on pompannut 33% verrattuna vuoden takaiseen.

Norppatie, Metsola, Korso

Vantaa on jo tarttunut kysyntään ja ryhtyy laajentamaan monia pientaloalueita.
Samalla käynnistetään pientaloprojekti, jossa tutkitaan, miten pientaloasutusta saadaan lisättyä niin, ettei tupata liian tiiviisti, ja niin että lähimetsät ja luontoalueet säilyvät.

Uusia pientaloalueita tulossa

Lammaslammen ympärille suunnitellaan pientalotontteja (A3)


Uusille pientaloille tehdään lisää tilaa pian mm. Pähkinärinteen Lammaslammelle, Päiväkummun joenvarteen, Vaaralan Hopeatielle, Ylästön Smedsinmetsään ja Seutulan Katriinantielle.
Myös Tikkurilassa tarkastellaan Rosenlundin sekä Haxaksen aluetta, voisiko sinne laittaa hiukan pientaloja.

Tontille lisärakentaminen asemakaavan mukaan


Samalla joka puolella Vantaata sallitaan vanhoille tonteille lisärakentaminen oman asemakaavan mukaisesti, kuten ennenkin.

Uudet pientaloalueet lähtevät vasta asemakaavan suunnitteluun, eli ihan heti siellä ei ole tontteja myynnissä.

Vantaan eri alueiden lisärakentamisesta – myös kerrostalojen, puistojen, urheilualueiden ja teiden rakentamisesta –  on runsaasti tietoa Vantaan Kaavoitusohjelma 2021 – nimisessä dokumentissa:

https://www.vantaa.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/vantaa/embeds/vantaawwwstructure/155075_kaavoitusohjelma_2021_2089850.pdf

Asemakaavoituksesta tietoa netissä

Jos haluat seurata hankkeita ja vaikuttaa uusiin asemakaavoihin, tilaa sähköpostiisi kyseistä aluetta koskeva uutiskirje, niin saat tarkempaa tietoa mm. asukastilaisuuksista.
Uutiskirjeen tilaus täältä: https://www.vantaa.fi/uutiskirjeet

Asemakaavoituksesta on toki netissä tietoa aina täällä:
https://www.vantaa.fi/asemakaavoitus

Tiesitkö, että Vantaalla lähes puolet asukkaista asuu pientaloissa? Se on yli 100.000 ihmistä.
Monen mielikuva Vantaasta on kerrostalolähiö, vaan tosiaan puolet meistä asuu pientalossa tai rivitalossa kukkapenkkiä kupsutellen.

Videoraportti pientaloalueelta

Tässä videoraporttini Suomen suurimmalta omakotialueelta, jossa muuten on myös Suomen suurin ’koiratiheys’ Kennelliiton tilastojen mukaan 😉

Yleiskaavasta vielä

Vantaalle tehtiin juuri uusi yleiskaava, jossa varaudutaan jopa 100.000 uuteen asukkaaseen vuoteen 2050 mennessä, väestöennusteiden mukaan.
Uusi yleiskaava sisältää erityisen suojalausekkeen pientaloalueille. Se suojaa niitä sekä pientalovaltaisilla AP-alueilla että A-alueilla, joissa paikoin voi olla pienkerrostalojakin.
Pientalolauseke menee näin: ”Olemassa olevan pientaloalueen uudis- ja täydennysrakentamisessa tulee vaalia ympäristön arvokkaita ominaispiirteitä sekä rakentamisen tapoja. Näille alueille saa rakentaa ensisijaisesti erilaisia pientalotyyppejä ja lähipalveluita. Suurin sallittu rakennuskorkeus on kolme kerrosta. Pientaloalueen rakennetta muuttavat asemakaavat tulee laatia riittävän laajoina kokonaisuuksina vuorovaikutuksessa alueen asukkaiden kanssa.”
Tuo kolme kerrosta voi järjen mukaan toteutua esim. ison tien vieressä melu- ja näkösuojana pienemmille taloille tai muuten riittävän välimatkan päässä, jossa siitä ei ole haittaa pientaloille.

Uusi yleiskaava löytyy kartta.vantaa.fi – kun valitset ’paperipinon’ ja sieltä ’kaavoitus’ ja sieltä ’Yleiskaava 2020’.

Vaula norrena ja Tita-koira
Vaula ja Tita-koira

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Onko iva kyvyttömien harrastus? Nuoruuden päiväkirjasta

su maalis 28 , 2021
Ensin käsiin osui äidin vanha käsilaukku, josta löytyi kasa postikortteja, joita olin nuorena lähettänyt reissuiltani kotiin.Siitä heräsi uteliaisuus katsoa myös nuoruuteni päiväkirjoja – aika isolla jännityksellä – että mitäköhän oikein silloin kirjoitin, mitä ajattelin. Heti ensimmäisen vihkon ensimmäiseltä sivulta pomppasi esiin pohdintoja, jotka voisivat olla tasan tästä päivästä, 35 vuotta myöhemmin.Tällaisia. 29.4.1987. ”Onko iva kyvyttömien harrastus? Entä onko vahingonilo ominaista kosketusaroille ihmisille, niille joilla on erityisen herkkä itsetunto?”2.5.1987. ”Negatiivisuuteen voi heittäytyä silloin kun muut ovat solidaarisia. Tähän perustuu 1960-70-luvun radikalismi. […]
Vaula Norrena passikuva 1980

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share