Poistuuko paha, kun se vain tarkasti mitataan?

Kiitos ympäristövastuuraportista.

Siinä on kovaa yritystä ja pieteettistä pöytätyötä puhtaamman ympäristön hyväksi ja varmasti myös onnistumisia.

Kaiken kaikkiaan luen raportista kuitenkin loppumatonta uskoa insinööritieteisiin ja suurta ihastusta kehittää mitä hankalampia mittareita mittaamaan luontokatoa, hiilitasoa, kokonaisheikentymättömyyttä, ekologista kompensaatiota ja ties mitä.

Tässä uskotaan, että kun kaikki ihmisen tekemä paha vain mitataan tarkasti, niin simsalabim! pääsemme hiilineutraaliin ja luontopositiiviseen maailmaan.

Toinen käsi ei tiedä, mitä toinen tekee


Mutta ei se pelkkä mittaaminen ja raportoiminen auta, jos samalla vasemmalla kädellä lanataan vanhat metsät sileiksi uusien asuinalueiden alta, hakataan puut päiväkotipihoilta tai sumutetaan glyfosaattia tienvieret täyteen. 

Nytkin Vantaa suunnittelee uusien asuinalueiden rakentamista arvokkaiden luontoalueiden päälle mm. Päiväkummun Matarinmetsässä, Ylästön Smedsinmetsässä, Hämeenkylän Linnaisten metsässä. Siinä kohtaa luonnon monimuotoisuus saakin väistyä. 

Hurskaasti vain uskotaan, että kyllä lajit säilyvät ja luontopositiivisesti kukoistavat, vaikka niiden elinympäristöt tuhotaan.
Mikä parasta, sen jälkeen, kun elinympäristöt on tuhottu, voidaan, hiphurraa, tehdä luonnon ennallistamista. 
Otetaan joku joutomaapläntti ja istutetaan siihen uusi lahopuumetsä! Se on sitten sadan vuoden päästä valmis ja näinhän me teemme luontopositiivisen Vantaan! Ei kylläkään 2030 mennessä, niin kuin luvattiin.

Kyllähän hölmöläisetkin veivät säkillä valoa pimeään taloon, mutta ei tullut taloon valoa. Teoria ei auta, jos käytäntö ontuu.


Suomessa keskilämpötila on noussut jo kaksi astetta. Luonnontilaisia metsiä on enää 3 %. Maailmassa 2/3 selkärankaisista on jo kuollut sukupuuttoon. Mahtaako tarkoittaa myös ihmisiä?

Joka tapauksessa kiitos teoriasta, seuraavaksi odotan käytäntöä.

Vantaan ympäristövastuu: https://www.vantaa.fi/fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto/ilmastotyo-vantaalla
Luontopositiivinen Vantaa: Luontopositiivinen Vantaa 2030

(Vaula Norrena valtuustopuhe 16.9.2024)

Vaula Norrena ja Eve Rämö Korson metsässä

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Induktiosilmukat kuntoon!

ti syys 17 , 2024
Aloite: Induktiosilmukat kuntoon Vantaan opetus-, katsomo- ja kokoustiloissa Huonokuuloisten määrä on kasvussa niin nuorissa kuin vanhoissa ikäluokissa. Eläkeikäisistä joka kolmannella arvioidaan olevan kuulonalenema. Tutkimusten mukaan myös nuorten huonokuuloisuus on lisääntynyt. Asetus rakennusten esteettömyydestä määrää, että jokaisessa tilassa, jossa on äänentoistojärjestelmä, tulee olla myös induktiosilmukka (äänensiirtolaite) kuulolaitteita varten. Pienemmissä tiloissa se voi olla AV-vaunu, isommissa kiinteästi asennettu sähkölanka.Määräys induktiosilmukoista on ollut rakentamismääräysten kohdassa F suosituksena v. 1978 ja velvoittavana vuodesta 1997 alkaen. Siitä huolimatta vain harvassa Vantaan opetus-, katsomo- ja kokoustilassa […]
Vaula miettii rappusilla

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share