Tuomelan koulun lakkautus harkittava uusiksi

1

Tuomelan koulu Vantaa
VASTAESITYS ja perustelut, Vantaan opetuslautakunta 13.6.2016 asia 14.

Esitämme, että vastaus Tuomelan kuntalaisaloitteeseen palautetaan valmisteluun huomioiden valmistelussa mm. seuraavat seikat:

 1. Kuntalain 28§ ” Kunnan asukkaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa…. Jos valtuuston toimivaltaan kuuluvassa asiassa aloitteen tekijöinä on vähintään kaksi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista, asia on otettava valtuustossa käsiteltäväksi viimeistään kuuden kuukauden kuluessa asian vireilletulosta.” Tuomelan koulun lakkautuksessa toimivalta on kaupunginvaltuustolla, sillä koulun lakkautus oli osa TVO-säästöohjelmaa.
 2. TVO-säästöistä ja koulujen lakkautuksesta päätettiin kaupungin talousarviokäsittelyn yhteydessä valtuustossa 18.11.2013. (Äänestyspöytäkirja 26.7, klo 23.17)Äänestysliite Vantaa koulunlakkautukset 2013
 3. Valmistelussa tulee huomioida tavoiteltavat TVO-säästöt, joiden vuoksi koulunlakkautuksesta päätettiin 2013. Tuomelan koulun lakkauttamisella arvioidaan saatavan 320.000 euron vuotuista säästöä tilanvuokra- ja siivouskuluissa vuoden 2015 vuokratason mukaan.
 4. Rajatorppaan ja Hämeenkylään pitää nyt rakentaa suuremmat koulut kuin olisi tarvinnut ilman Tuomelan lakkautusta. Näin Tuomelan oppilaspaikkojen vuokra- ja siivouskustannukset siirtyvät uusiin Rajatorpan ja Hämeenkylän kouluihin.
  Uuden koulun tilaneliön vuokrakulu on suurempi kuin vanhan. Myös rakentamiskulut on huomioitava Tuomelan oppilaspaikkojen osalta.
  Alun perin tavoiteltuja TVO-säästöjä ei Tuomelan osalta tule.
   
 5. Valmistelussa tulee tehdä huolelliset kustannusvertailut eri vaihtoehdoista. Mitä maksaa rakentaa uudet, suuremmat koulut uusine vuokrakuluineen vs. ylläpitää ja remontoida Tuomelan koulua?
  Nyt Länsi-Vantaalle ollaan myös hankkimassa useita kouluparakkeja useiksi vuosiksi. Yhden parakin kustannus on 160.000 euroa vuodessa.Tuomelan lakkauttamisesta saatavat säästöt kulutetaan moninkertaisesti vuokraparakkeihin?Kouluparakki
 6. Valmistelussa tulee käyttää uusimpia 2016 väestö- ja oppilasennusteita ja huomioida myös tulevaisuuden rakentamisennusteet alueella.
  Eikä käyttää vuoden 2015 ennusteita, jotka ovat selvästi alhaisemmat, kuin mitä uusi, kiihtynyt asukasmäärän kasvu Vantaalla tulee olemaan. Alustavissa 2016 väestöennusteissa todetaan, että 10 vuoden päästä Myyrmäen suuralueella olisi + 708 oppilasta enemmän, mikä tarkoittaa, että koulujen täyttöaste olisi yli 100%.Myyrmäen oppilasennuste alustava 2016
 7. Pelkästään Hämeenkylän, Pähkinärinteen ja Linnaisten alueelle on tulossa 500 asuntoa lisää uusimpien kaavoituskatsausten mukaan.
  Emme voi pitäytyä vanhaan ennusteeseen, että tulisi vain yhteensä 67 perusopetusikäistä lasta lisää Askiston, Hämeenkylän, Pähkinärinteen, Rajatorpan ja Tuomelan koulujen alueille.
  Linnaisten uusi kaava omakotialue
 8. Valmistelussa tulee huomioida koulutilojen terveellisyystilanne Länsi-Vantaalla. Lähes kaikki alueen koulut on todettu vakavasti sisäilmaongelmaisiksi lukuun ottamatta Tuomelan koulua ja Askiston koulua.
  On perusopetuslain ja terveydensuojelulain vastaista siirtää lapsia sisäilmaongelmaisiin kouluihin (kuten Varisto, Rajatorppa).

Vaula Norrena (vihr)
Eve Rämö (vihr)
Jari Jääskeläinen (vas)
Ulla Sajaniemi (keskusta)
Markku Naumanen (peruss)
P.S.  Opetuslautakunnan esityslista kokonaisuudessaan täällä
(Hae: Opetuslautakunta 13.06.2016 – 13.06.2016)http://paatokset.vantaa.fi/

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

One thought on “Tuomelan koulun lakkautus harkittava uusiksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Melu pois asuinalueilta!

ma kesä 20 , 2016
Tiesitkö, että 5 desibelin äänen lisäys viisinkertaistaa äänen korvassa? On valtava ero siinä, kuuluuko asuinalueella 54 vai 59 desibelin liikennemelu. Yli 55 desibelin tieliikennemelulle altistuu päivittäin  yli 80.000 vantaalaista. Asumiselle hyväksytyt melurajat ylittyvät reippaasti vilkasliikenteisten teiden läheisyydessä. Tehokkain keino vähentää melua olisi nopeusrajoitusten alentaminen. Jos tiellä ajetaan 50 km/h, eikä 60 km/h, melu on kaksi kertaa pienempää (2,1 desibeliä). Mutta kun. Ihmiset eivät vaan malta ajaa hitaasti – ja Vantaalla on asutuksen läheisyydessä myös moottoriteitä, joilla pitää ajaa yli 80 km/h. Meluasvaltti vähentää liikennemelua 2-4 […]
Melueste suunnitelma Metsola Jokivarsi Vantaa 2016

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share