Reggae-busseja Vantaalle!

reggae bus 2
Juuri äsken minulta kysyttiin, miten voitaisiin lisätä kaupunkiviihtyvyyttä Vantaalla.
No hei, vaihtakaa ne isot, harvaan kulkevat lootabussit pieniin , vikkeliin ja ketteriin reggae-busseihin, jotka muualla maailmalla on hyviksi havaittu! Niin pääsevät ihmiset harrastuksiin, tapahtumiin ja muuten vaan palloilemaan helposti ja halvalla.
Shuttle bus-tyyppinen minibussi kiertää ketterästi harva-asiakkaiset ja vaikeasti ajettavat kaukiot kuten Nikinmäet, Itä-Hakkilat, Riipilät, Reunat – iljanteisillakin keleillä. Mitä järkeä on raahata 50-paikkaista raskasta ja hankalasti kääntyvää lootaa mutkaisilla ja mäkisillä kinttupoluilla, joilta kyytiin tulee 1-3 asiakasta päiväsaikaan, eikä enempää kuin tusina ruuhka-aikaankaan?
Shuttle bus kulkee pienillä polttoainekuluilla 10-15 minuutin vuoroväleillä varmaan samoilla kustannuksilla kuin isoloota tunnin puolentoista välein. Sähköllä ja maakaasulla kulkeva reggae-bussi säästää  aikaa, energiaa ja ilmastoa.
Shuttle bus voi pikkuteillä pysähtyä missä tahansa on asiakas, ei tarvita kalliita pysäkkirakentamisia! Isoilla teillä tietysti pysäkeillä toki.
Tiedän mistä puhun.
Kun lapseni olivat pieniä, ja pienyrittäjämieheni paiski pitkää päivää Myyrmäen Uimahallin kahvilassa 7 päivää viikossa, niin ainoa tapa lapsilleni nähdä isäänsä (joka siis asuu samassa huushollissa), oli mennä vierailulle hänen työpaikalleen.
Erinäisiä sunnuntaipäiviä kului julkisissa liikennevälineissä istuessa välillä Metsola-Myyrmäki (kilometreissä lienee vain n. 25 km, jos autolla mennään). Lyhyimmillään yhdensuuntainen matka kotoa kahvilaan kesti bussilla 1 t. 40 minuuttia.
Pisimmillään paluumatka takaisin kesti 3 t. 25 minuuttia.
Silloin kyllä ajattelin, että olisipa mieheni työpaikka Tampereella, sinnekin pääsisimme julkisilla nopeammin!
Julkisilla liikkuminen on monesti liian hidasta ja hankalaa, jotta se olisi toimiva ja houkutteleva vaihtoehto ihmisille.
Hei, tehdään se toimivaksi ja houkuttelevaksi! Vaihdetaan ne jäykät ja kalliit lootat kaukioalueilla joustaviin ja edullisiin reggae-busseihin. Hyvä musiikki ja rento meininki vielä kaupan päälle, vai mitä?
 

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Vantaan taloudesta

ti loka 25 , 2011
 Vantaalla verotuloista yli 90% menee lakisääteisten palvelujen hoitamiseen, ja nekin hoidetaan meillä halvemmalla kuin missään muualla Suomessa. Kuten sosiaali- ja terveys, peruskoulut ja päiväkodit.  Alle 10% Vantaan verotuloista jää vapaavalintaisiin kohteisiin.  Kuten nuoriso, liikunta ja kulttuuri. Rahaa ei siis jää tarpeeksi esim. hyvään kouluruokaan, nuorisotiloihin, urheiluun, liikuntaan, kunnolliseen vanhustenhoitoon, vammaispalveluihin, kulttuuriin jne. Yli 100 % meneviä kuluja ovat Vantaalla viime vuosina olleet kaikki perusinvestoinnit, ts. ne on rahoitettu velkarahalla.  Kuten kunnallistekniikka uusille asuinalueille, päiväkodit ja koulut uusille asuinalueille, liikenneratkaisut: kehä III parannus, Marja-rata […]

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share