Reggae-bussit Vantaalle!

Juuri äsken minulta kysyttiin, miten voitaisiin lisätä kaupunkiviihtyvyyttä Vantaalla.
No hei, vaihtakaa ne isot, harvaan kulkevat lootabussit pieniin , vikkeliin ja ketteriin reggae-busseihin, jotka muualla maailmalla on hyviksi havaittu!
Niin pääsevät ihmiset harrastuksiin, tapahtumiin ja muuten vaan palloilemaan helposti ja halvalla.
Shuttle bus-tyyppinen minibussi kiertää ketterästi harva-asiakkaiset ja vaikeasti ajettavat kaukiot kuten Nikinmäet, Itä-Hakkilat, Riipilät, Reunat – iljanteisillakin keleillä.
Mitä järkeä on raahata 50-paikkaista raskasta ja hankalasti kääntyvää lootaa mutkaisilla ja mäkisillä kinttupoluilla, joilta kyytiin tulee 1-3 asiakasta päiväsaikaan, eikä enempää kuin tusina ruuhka-aikaankaan?
Shuttle bus kulkee pienillä polttoainekuluilla 10-15 minuutin vuoroväleillä varmaan samoilla kustannuksilla kuin isoloota tunnin puolentoista välein. Sähköllä ja maakaasulla kulkeva reggae-bussi säästää  aikaa, energiaa ja ilmastoa.
Shuttle bus voi pikkuteillä pysähtyä missä tahansa on asiakas, ei tarvita kalliita pysäkkirakentamisia! Isoilla teillä tietysti pysäkeillä toki.
Tiedän mistä puhun. Kun lapseni olivat pieniä, ja maahanmuuttaja-pienyrittäjämieheni paiski pitkää päivää Myyrmäen Uimahallin kahvilassa 7 päivää viikossa, niin ainoa tapa lapsilleni nähdä isäänsä (joka siis asuu samassa huushollissa), oli mennä vierailulle hänen työpaikalleen.
Erinäisiä sunnuntaipäiviä kului julkisissa liikennevälineissä istuessa välillä Metsola-Myyrmäki (kilometreissä lienee vain n. 25 km, jos autolla mennään). Lyhyimmillään yhdensuuntainen matka kotoa kahvilaan kesti bussilla 1 t. 40 minuuttia.
Pisimmillään paluumatka takaisin kesti 3 t. 25 minuuttia. Silloin kyllä ajattelin, että olisipa mieheni työpaikka Tampereella, sinnekin pääsisimme julkisilla nopeammin!
Julkisilla liikkuminen on monesti liian hidasta ja hankalaa, jotta se olisi toimiva ja houkutteleva vaihtoehto ihmisille.
Hei, tehdään se toimivaksi ja houkuttelevaksi! Vaihdetaan ne jäykät ja kalliit lootat kaukioalueilla joustaviin ja edullisiin reggae-busseihin. Hyvä musiikki ja rento meininki vielä kaupan päälle, vai mitä?
P.S.  Vihreät kannattavat myös seutulipun hinnaksi 2 euroa, kaupunkilipun hinnaksi 1 euro. 
Vaula Norrena,vihreä VTM, antaa

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Next Post

Koulusta aito kotiseutuyhteisö

to syys 4 , 2008
Olen pannut merkille, että nykylapset viihtyvät koulujen pihoilla koulupäivän jälkeen ihan eri tavalla kuin minun lapsuudessani. Myös vanhemmat saavat ja haluavat osallistua koulun juhliin, urheilupäiviin, vanhempainiltoihin jne. (Minun aikanani 1960-70-luvuilla vanhemmat eivät päässeet koulun juhliin, enkä muista että mitään vanhempainiltoja olisi edes ollut.) Koulu ei ole enää niin autoritaarinen kuin ennen,  se on hyvä asia. Vaan useimmat perheet olisivat innokkaita osallistumaan paljon enemmänkin koulun tapahtumiin, ja tutustumaan tätä kautta koulutovereidensa perheisiin. Ja rakentamaan näin yhteistä yhteisöä turvaverkoksi lapsilleen ja iloksi itselleen. […]

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share