Turvallinen koulutie on laissa taattu oikeus


Kiitos Vantaan kaupungille, että ryhdyitte nopeasti toimenpiteisiin Ullantiellä tapahtuneen onnettomuuden jälkeen.
Moni vanhempi tosin toteaa katkerasti, että miksi vasta nyt, sen jälkeen kun lapsi jäi auton alle sillä tiellä.
Ullantien läpiajoliikenteestä oli valitettu vuosia kaupungille, samoin kuin Korson Tavitiestä, josta tein valtuustoaloitteen 2013, kun mikään muu ei enää auttanut.
Ei oo kiva koulutie

Tavitien peruskorjaus saatiin aloitteen myötä Vantaan rakennusohjelmaan vuodelle 2018.

Ullantien tapahtuma toivottavasti vauhdittaa Pihkalantien rakentamista ja Ullantien, Pirjontien ja Joukontien korjausta turvallisemmaksi.
(Kysynkin nyt maankäyttöjohtaja Penttilältä, milloin Pihkalantie mahtuu Vantaan rakennusohjelmaan ja milloin Ullantielle saadaan nyt luvattu pyörätie?)
Vantaan_koulut_kunto2014
Hankalia kouluteitä on joka kaupungissa varmasti paljon. Kun Vantaallakin peruskouluja on 50 ja kouluteitä satoja, on melkein mahdotonta saada kaikkia teitä täysin turvallisiksi.

Mm. Kulomäessä,  Hakunilassa, Hämeenkylässä, Ylästössä vanhemmat miettivät nytkin sydän syrjällään, millaista on lähettää lapset koulutielle, jossa ei ole jalkakäytävää, tai koulutielle, jossa pitää ylittää vaarallisia risteyksiä.
Mm. Nikinmäen ja Jokivarren  koululaiset ovat vuosia pyöräilleet Korsoon pitkät pätkät vilkasta ajotietä ilman piennarta.

Kuitenkin koulutien turvallisuus on lapselle laissa taattu oikeus (perusopetuslaki 32 § 1 mom).

Jos koulutie ei ole riittävän turvallinen, on kunta velvollinen järjestämään koulukyydin.
Mikä on riittävän turvallinen koulutie?
Tuleeko siinä olla jalkakäytävä ja pyörätie?
Tuleeko olla edes kunnon leveä piennar, eikä ojat heti tien molemmin puolin? Tuleeko tiessä olla hidasteet varmistamaan autoilijoiden alhainen nopeus? Tuleeko tien olla kunnolla valaistu?

Lapsen piirustus liikennemerkeistä
Nyt kun Vantaalla koulujen tilantehostusohjelman myötä monien lasten koulumatkat ovat pidentyneet – ja kun sopivat kouluille vievät bussilinjatkin on monin paikoin lakkautettu – on uusia vaarallisia koulureittejä syntynyt entisten lisäksi.

Maankäyttötoimen ja sivistystoimen on nyt syytä käydä yhdessä läpi kaikki koulutiet ja niiden vaaranpaikat.
Ja miettiä, miten varmistetaan koululaisten turvalliset koulutiet.

Toivon, että 17.9.2015 valtuustoon tuotavassa kouluverkon teknisessä tarkastelussa otetaan huomioon myös kouluteiden turvallisuus, pituus ja järkevyys. Sekä mahdolliset koulukyydit alueilla, joilla koulutie ei ole turvallinen.
Koska, kuten sanottu, laki määrää kaupungin huolehtimaan, että koulutiet ovat turvalliset. Kiitos.
Karhu jänis pyöräilevät piirustus
.

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Valtuustoaloite Hevoshaan ja Tuomelan kiinteistöjen...

ma syys 21 , 2015
Valtuustoaoite Hevoshaan ja Tuomelan koulurakennusten ja tonttien hyödyntämisestä  kaupungin omaisuutena. Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme selvitettäväksi, miten Vantaa voisi hyödyntää  asuinalueidensa tärkeitä  kiinteistöjä Hevoshaan koulurakennusta ja tonttia ja Tuomelan koulurakennusta ja tonttia, jos niitä ei tarvita koulukäytössä. Kasvukaupungissa ei kannata myydä hyvällä paikalla sijaitsevaa tonttia, jonka arvo vain kasvaa tulevaisuudessa. Eikä toimivaa, johonkin käyttötarkoitukseen sopivaa rakennusta kannata purkaa. Hevoshaan tontti sijaitsee Hakunilan Urheilupuistossa asukasviihtyisyyttä lisäävän liikunta-alueen keskellä. Olisi harkitsematonta  myydä  iso pala urheilupuistoa  kerrostalorakentamiselle –  kaupungissa, jossa  ei ole puutetta asuinrakennustonteista. Tuomelan […]
Hakunilan urheilupuisto ilmasta

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share