Kauppahalli Myyrmäkeen, Koivukylään jne?

Verona Vaula Norrena 1983
Nyt kun Vantaa uudistaa keskustoja – Myyrmäki, Koivukylä, Martinlaakso, Korso  – aikanaan varmasti myös Hakunila – niin olisi hyvä tilaisuus saada aikaan  pienten liiketilojen kauppahalli/  kauppakäytävä ainakin 1-2 kaupunginosaan. (yksityisen tai julkisen toimijan rakennuttamana)
Näin saamme toisenlaista tarjontaa kuluttajille: erikoisempia ruoka-aineksia, pikkuleipomoita, käsityöpuoteja, kahviloita, kynsistudioita, kosmetologeja, suutareita, kännykänkorjaajia, nappikauppoja, ompelijoita.

Rambutanit torilla

Näin elävöitetään kaupunginosia ja lisätään kaupunkimaista sosiaalisuutta.
Tämä on myös mainiota elinkeinopolitiikkaa: päästetään yritteliäät työttömät töihin ja yrittämään pienemmällä riskillä.

Pienen liiketilan pieni vuokra mahdollistaa myös pienen yrittämisen.
Osa tiloista voi olla pop-up-myyntipaikkoja lyhyempään vuokraukseen viikko- tai kuukausihinnalla.

Tyypillisesti  suomalaisessa kauppahallissa vuokra on noin 30-40 euroa/m2.
Silloin   7 –  14 m2  tilasta maksetaan vuokraa  210 – 560 euroa kuussa.
Nadia Farghaly kesätyö Pirkkolan Plotti

Vantaalla ei ole yhtään kauppahallia. Myöskään pieniä ja edullisia kivijalkaliiketiloja ei juuri ole tarjolla siellä, missä kuluttajat liikkuvat.

Kuluttajat kaipaavat vaihtoehtoja marketeille ja ketjukaupoille.
Pienyrittäjät tarvitsisivat edullisia liiketiloja.
Varsinkin aloittaville yrittäjille ostoskeskusten kalliit tilavuokrat  (70-100 e/ m2)  ja suuret liiketilat ovat suoranainen este liiketoiminnalle.

Sen takia tämä valtuustoaloite pienten liiketilojen kauppahalleista tai kauppakäytävistä 23.1.2017

Esitämme, että  kaupunki selvittää, miten olisi mahdollista saada esim.  Myyrmäen tai Martinlaakson  sekä  Koivukylän tai Korson  uusiin keskustoihin  pienten liiketilojen kauppahalli tai kauppakäytävä.
Kussakin kaupunginosassa on n. 30.000 asukasta, eli riittävästi kuluttajia ja puodinpitäjiä kauppahallimaiseen liiketoimintaan.

Vaula Norrena, kaupunginvaltuutettu  (vihr)  + 22 valtuustoaloitteen allekirjoittajaa
P.S.  Allekirjoittajista on 9/9 vihreää, 8/9 perussuomalaista, 3/4 vasemmistolaista, vain 2/18 kokoomuslaista, 1/18 demari  (hyvä Faysal Abdi, mies paikallaan) ja 0/4 keskustalaista skeä 0/2 kristillisdemokraattia.
”Yrittäjäpuolueet”   eivät nyt niin suosineetkaan pienyrittämistä…

Vaula Norrena Vantaan kaupunginvaltuutettu 1-2018

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Kesätyöseteli jokaiselle 9-luokkalaiselle

su maalis 5 , 2017
  Mitä mieltä olette? Olisiko hyvä auttaa nuoria pääsemään työn makuun antamalla jokaiselle 9-luokkalaiselle 300 euron kesätyöseteli, niinkuin Helsinki tekee? Sehän ei tee sitä vain hyvää hyvyyttään, vaan ehkäistäkseen koulupudokkuutta, pitkäaikaistyöttömyyttä ja syrjäytymistä. Vantaalla alle 25-vuotiaiden virta yli 3 kuukauden työttömyyteen oli  36,7 prosenttia vuonna 2015.   Hei yli kolmasosa työttömänä! Ammatilliset opinnot keskeyttää  Vantaalla 14,5%  oppilaista.Ja  jopa  7%  vantaalaisista  15-24-vuotiaista  on kokonaan yhteiskunnan ulkopuolella:  ei töissä, ei työttömänä  TE-toimistossa, eikä opiskelemassa. Tuhannet nuoret elämässä vailla suuntaa, ahdistuneina, kun eivät pääse […]
Nadia Farghaly kesätyö Pirkkolan Plotti

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share