Miljoonien eurojen energiansäästö ei kiinnostanut

Vihreät ehdottivat toukokuussa Vantaan kaupungille energiansäästötoimia, jotta peruspalveluista ei tarvitsisi leikata.
Helppoa säästöpotentiaalia on kaupungin kiinteistöissä viisi miljoonaa, jopa 10 miljoonaa euroa. Tämä on laskettu pääkaupunkiseudun Julia 2030 -pilottihankkeessa tehtyjen elävän elämän energiansäästöjen perusteella.
Julia-hankkeen tulokset esiteltiin kaupungin päättäjille jo alkukeväästä 2012.
Kuitenkaan mikään poliitinen ryhmä ei touko-kesäkuussa Vantaan talous-ja velkaohjelman käsittelyn yhteydessä tarttunut vihreiden tarjoukseen säästää kaupungin rahaa Julia-hankkeen mallilla. (!)
Muut puolueet torjuivat energiansäästön ja halusivat sen sijaan toteuttaa miljoonaleikkaukset mm. omaishoidon tuesta, koulunkäyntiavustajista, lastensuojelusta, sosiaali- ja terveyspalveluista. (!)
Julia 2030 -hankkeen säästöt ovat kuitenkin ihan helpot toteuttaa. Hankkeessa oli Vantaalta mukana seitsemän kaupungin kiinteistöä v. 2009-2011: pari koulua, pari päiväkotia, yksi kirjasto, yksi uimahalli v. 2009-2011.
Yksinkertaisia toimia tehtiin: lämpötilaa laskettiin 1-2 astetta, valoja ja tietokoneita sammuteltiin, kun ei käytetty, jätteitä lajiteltiin jne.
Lämmityksen säästö oli 12% ja sähkön säästö oli 9%. Sekajätettä tuli 25% vähemmän kuin tavallisesti ja paperinkulutus väheni 16%.
Selvää rahaa säästettiin 7 kiinteistössä yhteensä 100.000 euroa.
Mikäli nämä yksinkertaiset säästötoimet toteutettaisiin kaikissa kaupungin kiinteistöissä, säästöä tulisi arviolta 5- 10 miljoonaa vuodessa.
Vihreät ehdottivat myös muita säästöjä, kuten avoimen lähdekoodin ohjelmistoja kaupungin virastoihin ja luottamushenkilöiden kokousmatkakorvauksia julkisen liikenteen taksan mukaan. Kuuroille korville meni.
http://www.vavi.fi/?p=15408
Todellakin. Mikään muu poliittinen ryhmä ei halunnut ryhtyä lämmön ja sähkön säästämiseen, jolla jo pelkästään saataisiin kerättyä rahat omaishoidon tukeen, kouluavustajiin, Havurastiin, Myyrastiin, lastensuojeluun, puuttuviin lääkärivirkoihin yms.
Ei kiinnostanut!
Toivoa sopii, että vaalien jälkeen Vantaan päättäjinä on hiukan taloudellisempaa väkeä kuin nämä nykyiset.
Vaula Norrena 318 (myös vihreä) Vantaa

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

KIITOS LUOTTAMUKSESTA!

ma loka 29 , 2012
KIITOS LUOTTAMUKSESTA, äänestäjät ja  kannustajat! Koulupuolue ja lasten puolue saivat suuren vaalivoiton Vantaalla. Kansa näytti, mitä se ajattelee aikuisista, jotka varastavat lasten säästöpossusta. Mitä se ajattelee päättäjistä, jotka vievät lapsilta leivän suusta ”koska olemme velkaantuneet investointien takia”. Ei kovin hyvää. Kansa äänesti, valtuutetut kiittävät. Vihreiden kuudesta uudesta valtuutetusta neljä on kouluihmisiä ja kaksi lasten ja nuorten asioiden ajajia. Erityisopettaja, erityislastentarhanopettaja, luokanopettaja, nuorisotyön koordinaattori, lastensuojelun ammattilainen, kouluaktivisti, tällaista väkeä. Yhteensä yhdeksän aktiivista ja asioista selvää ottavaa ’kunniakansalaista’, kuten Hesarin Unto Hämäläinen […]

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share