Onko tietoa koulujen remonteista?

1

Nyt pyydän apua joukkoistamisella.

Voisitteko kertoa, missä kaikissa Vantaan kouluissa ja päiväkodeissa on jouduttu tekemään kosteusremonttia pian suuren peruskorjauksen tai uudisrakentamisen jälkeen? Esim. muutaman vuoden päästä?

Liittyvätkö useimmat kosteusremontit juuri märän betonin päälle asennettuihin muovimattoihin? Joissa märässä muhivat mattoliimat alkavat erittää kaasuja, jotka aiheuttavat ihmisten sairastelua.

Märkä seinä
Isoihin yllätysremontteihein on jouduttu äkisti mm. Havukosken koulussa, Kanniston vain kolme vuotta vanhassa koulussa sekä Kartanonkosken niinikään uudehkossa koulussa.
Havukosella pääsyy oli reikäinen katto, Kannistossa ja Kartanonkoskella läpimärkä betoni.

Olen kuullut, että vastaavia kosteusremontteja on jouduttu tekemään uusiin ja hiljattain peruskorjattuihin rakennuksiin aikaisemminkin mm. seuraavissa kouluissa: Hiekkaharju, Rekolanmäki, Mikkola, Korso – onko muita?

En nyt laske mukaan vanhoja kouluja, joista puuttuu kosteuseristys sekä salaojat, vaan vain niitä, joissa kaiken olisi pitänyt olla kunnossa nykyisten rakennusmääräysten mukaisesti.
kanniston koulu
Minulla on lista vuoden 2013 sisäilmakorjauskohteista Vantaalla, siinä on 60 kiinteistöä.

Lista ei kerro, onko korjauksia tehty huonon ilmanvaihdon vai kosteiden lattioiden/ seinien vuoksi. Eikä sitä onko kyseessä iso vai pieni ongelma, useimmiten toki pieni?

Listalta puuttuvat myös ne koulut ja päiväkodit, joissa on luultu, että kaikki on kunnossa, mutta ei ollutkaan. Kuten Kannisto ja Kartanonkoski.
pulpetti
Kertokaa te minulle, jotka asioista jotain tiedätte! Vanhempina, opettajina, työntekijöinä.
Koetan tässä vähän selvittää, mikä mättää julkisessa rakentamisessa ja siksi tietonne olisi tärkeää.

Liittyvätkö ongelmat juuri märkään betoniin, jonka ei ole annettu kuivua 1 cm/viikko, kuten ohjeistus on?
Vai mitä on tehty pieleen, että uusi tai vasta peruskorjattu rakennus joudutaan pian uudestaan remontoimaan?

Kiitos jos voit kertoa meilillä vaula.norrena ät kolumbus.fi tai Facebook-viestillä tai puhelimitse 041—-510-5636.

Olisi veronmaksajien etu, että julkiset rakennukset rakennettaisiin kerralla kunnolla.
Ja ihmisten etu, ettei heidän tarvitsisi sairastua viallisessa rakennuksessa.

T. Vaula Norrena, kaupunginvaltuutettu, opetuslautakunnan ja tarkastuslautakunnan jäsen.

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

One thought on “Onko tietoa koulujen remonteista?

  1. Teet mahtavaa työtä Vaula!
    Haasteena on se, että valtuutetut saavat tietoa hyvin epätarkasti virkamiesten kautta. Minkä todistaa se, että koulujen kuntotietoja piti vaatia oikeusasiamiehen avulla.
    Toinen, oikeastaan suurempi haaste on se, että niin kauan kuin Vantaalla ei ole tehty THL:n suosittelemaan oirekyselyä kouluihin ja päiväkoteihin, Tilakeskuksellakin on vain hyvin hatara tuntuma siihen, mitkä koulut vaativat akuuteinta korjausta terveyssyistä. Tämän todistaa toistuvat yllätykset, kuten Kannisto. Miten voisikaan, jos minkäänlaista toimivaa terveydenseurantaa ei ole?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Kuin piru raamattua

ke loka 29 , 2014
Taas on aika, jolloin kaupunginvaltuutetut käyvät läpi oman kuntansa talousarvioehdotusta ja tutkivat, kuinka hyvin budjettikirjassa kuvatut toimet ja rahasummat edistävät kuntalaisten palveluja ja hyvinvointia. Ja olisiko syytä tehdä muutosehdotuksia? Valtuutettu ja lautakunnan jäsen: lue budjettikirjaa kuin piru raamattua. Koeta keksiä, mitä rivien väleihin on piilotettu. Katso edellisen vuoden budjettikirjasta, tuliko edellisvuonna luvatut hommat hoidettua ja mitä nyt on yhtäkkiä jätetty pois tai muutettu tyystin toiseksi uudessa budjettikirjassa. Arvaisitko esimerkiksi, mitä sisältyy viattomaan lauseeseen: ”Mittausosaston tavoitteena on, että palvelumaksut kattavat omakustannuksen”? Se […]
Vanha aapinen

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share