Populismi pois valtuustosta!

Uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa 26 valtuutettua  (Kok, Ps, Krist, Keskusta, Liike nyt, Rkp) jätti aloitteen, että Vantaan ratikan suunnittelu pitää keskeyttää.

Vantaan ratikka Kielotiellä, kuva yleissuunnitelmassa

Huolimatta siitä, että Vantaan valtuustosopimuksessa 2021-25 kaikki puolueet ovat sitoutuneet ratikan suunnittelun loppuun viemiseen näillä lauseilla: ”Ratikkainvestoinnista tehdään mahdollinen investointipäätös suunnittelun valmistuttua vuonna 2023. Ratikasta ei tehdä päätöksiä osana valtuustosopimusta, koska suunnittelu on kesken, eikä hankkeen meno- ja tuloarvioista ole saatavilla lopullisia arvioita.”

Olemme huolissamme ratikka-aloitteen kaltaisesta populismista Vantaan päätöksenteossa.

Ei riittänyt, että vaalikampanjan aikana levitettiin vääriä tietoja ratikan kustannuksista ja Vantaan taloustilanteesta.

Nyt valitut valtuutetut, jopa kaupunginhallituksen jäsenet, tekevät aloitteita, jotka rikkovat yhteisen valtuustosopimuksen.
Ja niitä allekirjoittavat jopa kokonaiset puolueet.

Valtuuston yhdeksästä puolueesta kuuden puolueen valtuutettuja osallistui tähän valtuustosopimuksen vastaiseen aloitteeseen.

Valtuustosopimuksella ei olekaan väliä?


Onko aloite ymmärrettävä niin, että yhteisellä sopimuksella voi pyyhkiä pöytää aina niin halutessaan?

Vaula Norrena ja Eve Rämö
Vaula Norrena ja Eve Rämö

Tämä ei lupaa hyvää tulevaa valtuustokautta ajatellen.
Lisäksi he kehtaavat vielä syyttää toisia puolueita/ valtuutettuja ”kaksilla rattailla ajamisesta” (mielipide VS 28.8.2021), kun nämä ovat vaalikoneessa varanneet oikeuden päättää ratikasta vasta sitten, kun täsmälliset talousluvut ovat tiedossa.

Ratikka vahvistaa Vantaan taloutta


Alustavasti on arvioitu, että ratikka olisi Vantaan taloudessa vahvasti positiivinen tekijä. Se toisi kiinteistökehitystuloja 425 miljoonaa euroa – sellaisia tuloja, jotka eivät tule ilman ratikkaa.

Vantaan ratikka kiintieistökehitys
Vantaan ratikan kiinteistökehityspotentiaali

Se toisi lisää yrityksiä, kauppoja, palveluja, verotuloja Vantaalle.
Se mahdollistaisi ennustetun 100 000 uuden asukkaan asuttamisen ratikkareitin varteen ilman että joudutaan leikkaamaan pientalo- ja luontoalueista.
Tietysti ratikka helpottaisi suuresti liikennettä, varsinkin autoilijoita, kun iso osa väestä saisi sujuvan joukkoliikennevälineen.
Ratikan lopullinen hyödyllisyys tai hyödyttömyys selviää suunnittelun kuluessa.
On populismia ja kaksilla rattailla ajamista esittää ratikan suunnittelun keskeyttämistä nyt.

Vaula Norrena, kaupunginhallituksen jäsen (vihr)

Eve Rämö, vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja

(kirjoitus julkaistu Vantaan Sanomissa 1.9.2021)

Vaula Norrena ja Eve Rämö vaalityössä 2021
Vaula Norrena ja Eve Rämö

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Politiikka on riitelyä yhteisistä asioista

pe syys 10 , 2021
Näin lausui edesmennyt Matti Nykänen ja viisaasti lausuikin.Tuskin on uusi valtuusto aloittanut, kun on saatu kaksikin lihavaa tappelua, mitä oikein sovittiin ja mitä ei. Ensin kuusi poliittista ryhmää yhdeksästä unohti jo allekirjoittaneensa sopimuksen Vantaan ratikan loppuun suunnittelusta ja vasta sen jälkeen rakentamispäätöksestä 2023. Suunnittelu sisältyi neljän vuoden valtuustosopimukseen 30.6.2021. Valtuustosopimus yritettiin kumota aloitteella Uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa perussuomalaiset, keskusta, kristilliset,  Liike Nyt sekä osa Kokoomuksesta ja RKP:stä teki aloitteen, että ratikan suunnittelu pitää keskeyttää heti.Me muut tietysti tuohtumaan ja pöyristymään. […]
Hiiret väittelevät junaradasta piirros

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share