Vantaalainen, äänestä vantaalaista!


Vaula ja Marja Berghäll koiralenkillä
Vaula naapurin kanssa kuulumisia vaihtamassa

Eduskuntavaalit ovat pian. Uudeltamaalta pääsee eduskuntaan 37 kansanedustajaa.
Tällä kaudella vain kuusi heistä on ollut Vantaalta. 

Mitä merkitystä tällä on, eduskunnassahan hoidetaan koko maan asioita? 

Edunvalvontaa

Aivan, mutta siellä päätetään myös kaikenlaisesta valtion tuesta eri alueille. 
Mihin väylähankkeisiin valtio tulee mukaan: raiteisiin, moottoriteihin, meluvalleihin.
Paljonko joukkoliikennetukea kaupungeille maksetaan.
Paljonko maksetaan tasa-arvorahaa kouluille ja millä perusteilla.
Paljonko annetaan ARA-tukea kohtuuhintaisen asumisen rakentamiseen.

Paljonko ammatillisia ja korkeakoulutuspaikkoja kaupunkiin annetaan.
Pääkaupunkiseudulla on vain 0,7 opiskelupaikkaa per opiskelija, kun maakunnissa on keskimäärin 1,3. Täältä on pakko lähteä opiskelemaan maakuntiin, koska paikkoja ei ole tarpeeksi. Pelkästään päivähoitoammattilaisia tarvitaan lähivuosina 6000 henkilöä lisää. Mutta koulutuspaikkoja ei saada, jos meillä ei ole edunvalvojia eduskunnassa.

Bitstrips pilakuva vaula hukkuu kirjoihin

Tarvitsemme lisää vantaalaisia kansanedustajia


Mitä parempi poliittinen voima meillä on eduskunnassa ja mitä kyvykkäämpiä kansanedustajia osaamme sinne valita, sitä paremmin asiamme edistyvät siellä.

Eduskunnassa päätetään myös, millä perusteilla valtionosuudet jaetaan ja mitkä tekijät vaikuttavat soterahoitukseen. Soterahoitus ei nyt huomioi juuri lainkaan vieraskielistä väestöä, vaikka laki määrää tarjoamaan heille tulkkausta ja neuvontaa. Valtionosuudet eivät huomioi voimakasta kasvua suurissa kaupungeissa.

Pääkaupunkiseudulla Vantaa on pienin kolmesta suuresta kaupungista.
Sen takia meidän edustajiemme pitää olla sitäkin ahkerampia ja osaavampia, jotta meidän äänemme kuuluisi. Äänestä siis vantaalaista kyvykästä ehdokasta näissä vaaleissa!
Uudenmaan vihreät ehdokkaat löydät täältä:
https://www.uudenmaanvihreat.fi/eduskuntavaalit-2023/?kieli=fi&vaali=eduskuntavaali-2023&alue=vp2

Ennakkoäänestys on helpointa

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on 22.–28.3. 2023. Silloin saat äänestää missä päin Suomea tahansa ennakkoäänestyspaikalla, kirjastossa, kauppakeskuksessa, missä niitä onkaan. Kunhan muistat äänestää oman vaalipiirisi, Vantaalla siis Uudenmaan vaalipiirin ehdokasta.
Kotiin tullutta lappua et tarvitse, pelkkä henkilötodistus riittää.
Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 2.4. 2023 ja silloin saat äänestää vain oman kotikorttelisi äänestyspaikalla. Onnea vaaleihin!

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Lähimetsistä ei saa leikata!

to huhti 6 , 2023
Asukaskyselyssä 78 % vantaalaisista pitää lähimetsiään tärkeinä ja haluaa säilyttää ne.Kaupunki on kuitenkin käynnistänyt useita kaavahankkeita, jotka uhmaavat ihmisten rakkaita ulkoilupaikkoja.  Mm. Linnaisten metsä Hämevaarassa, Smedsinmetsä Ylästössä, Lehmustontie Korsossa sekä nyt uusin Päiväkummun Matarinkosken viheralue ovat kiistojen kohteina. Nämä metsät ovat paikoin yli 100-vuotiasta, vanhaa, runsaslajista metsää, joissa elää lukuisia suojeltuja eläin- ja kasvilajeja. Päiväkummun rannassa esimerkiksi esiintyy 45 lintulajia, on harmaapäätikkaa, viherpeippoa, tervapääskyä, palokärkeä jne, uhanalaisia lajeja.On lepakoita ja lahokaviosammalta. Saukko polskii koskessa, kauriit pällistelevät metsänreunassa. Ilveskin on kuulema […]

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share