Vaulan budjettipuhe 2: Kouluista

Hevoshaka liikuttaa
Hevoshaka liikuttaa

 
Kun kuulimme tilantehostusohjelmasta helmikuussa, meille sanottiin vain, että aikomus on lakkauttaa kaksi koulua, jotka ovat ns. pommeja ja aivan tiensä päänsä.
Varmuuden vuoksi pyysin opetuslautakunnassa selvitystä vantaalaisten koulujen sisäilmatilanteesta.
Elokuussa saimme selvityksen, jossa todettiin ainoastaan sisäilmailmoitusten määrä, ei sanaakaan yksittäisten koulujen tilanteesta. Sen jälkeen kysyin vielä kirjallisesti kolme kertaa, saamatta yhtäkään vastausta.
Kouluaktiivit paljastivat useista kouluista vakavia sisäilmaongelmia: Korso, Pähkinärinne, Askisto, Varisto, Hakunilanrinne – juuri niitä kouluja, joihin lapsia nyt aiotaan siirtää – Havukoski, Kivimäki, Vantaankoski  jne jne.
Monet koulut ovat ns. pommeja ja aivan tiensä päässä.
Havukoski katto (Jari Jääskeläinen)
Havukoski katto (Jari Jääskeläinen)

 
Siihen nähden en löydä muuta motiivia Hevoshaan ja Tuomelan valinnalle kuin maankäyttötoimen ahneus hienoille tonteille. Ja sivistysviraston into olla luokan paras oppilas. Ja puolueiden puupäisyys.
Suuri kiitos kouluaktiiveille, Tuomelalle ja Hevoshaalle. Te olette nostaneet kansalaisaktiivisuuden aivan uudelle tasolle.
Tuntuu kuin se pyytämämme perusteellinen kouluverkkoselvitys olisi jo puoliksi tehty, teidän toimestanne.
Hakunilanrinne uusia kerrostaloja tontille
Hakunilanrinne uusi asuinalue malliksi

 
Olette osoittaneet, kuinka paljon tonttivarantoa kaupungilla on. Hyväkuntoisia kouluja ei sen takia tarvitse purkaa.
Olette laskeneet, kuinka paljon enemmän kaupunki saisi rahaa muilla ratkaisuilla kuin mitä nyt on esitetty. Paljon.
Olette näyttäneet, kuinka arvokas on koulun paitsi fyysinen, myös henkinen kunto. Yhteisöllisyys, kylän henki, heikompien suojaaminen.  Se on hirmu paljon arvokkaampaa kuin tyhjä sana kaupungin arvoissa.
Toivon, että valtuutetut äänestävät tässä asiassa järkensä ja omantuntonsa mukaan.  Toivon, että koulut säilytetään.
Vaula Norrena,
Näpit irti koulusta -liikkeen jäsen
kaupunginvaltuutettu (vihr)
 

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Vaulan budjettipuhe 1: Talous

ma marras 18 , 2013
Talous- ja velkaohjelmasta. Suoraan asiaan. Haluan kysyä valtapuolueilta, demareilta ja kokoomukselta, sekä kaupunginjohtaja Nenoselta, vilpittömästi: mikä teitä viiraa? Ensin piti tehdä tiukka talous- ja velkaohjelma, jotta velkaantuminen saadaan hallintaan. Nyt te saman velkaohjelman nimissä lohmitte aina vain lisää velkaa, jo yli 5000 euroa per vantaalainen. Velankorot ovat 20 miljoonaa vuodessa, mutta kolmen vuoden päästä ne ovat 40 – 55 miljoonaa euroa vuodessa, talousjohtajan mukaan. Montako koulua pitää lakkauttaa lisää, että nuo korot saadaan maksettua? Vihreät esittivät, että kuntaveroa korotetaan 0,5 %. […]

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share