Budjettitavoitteita Vantaalla

Neuvottelut Vantaan vuoden 2023 budjetista käydään maanantaina 31.10.

🚌

Vihreät haluavat lisätä HSL:n bussiliikenteen rahoitusta jolla mahdollistetaan mm. koululaisryhmien maksuttomat matkat, lastenvaunujen kanssa liikkuminen ja Ylästön suorat bussilinjat.

🌲

Rakentuvaan kaupunkiympäristöön haluamme lisätä puita lisäämään viihtyvyyttä ja torjumaan ilmastonmuutosta. Haluamme lisäksi kauan kaivattua lisäresurssia luonnon monimuotoisuustyöhön sekä jättää nurmikoita niittämättä pörriäisten hyödyksi.

🐝

Koulu- ja päiväkotiruoan laatua on parannettava ja siihen tarvitaan euroja. Kouluruokaan käytetään liian vähän rahaa ja se näkyy. Lapset ja nuoret ansaitsevat parempaa.

🥄

Kouluille tarvitaan myös muuta tukea. Ehdotamme mm. sosiaaliohjaajia kouluille toimimaan kodin ja koulun välillä, tukemaan oppilaita sosiaalisissa haasteissa ja verkostoissa.

💰

Esitämme lisää kaivattua rahaa energiaremontteihin, kuten aurinkopaneeleihin päiväkotien ja koulujen katoille, ilmalämpöpumppuihin viilennystä varten ja maalämpöön kaupungin rakennuksissa. Viime vuonna sama ehdotus ei saanut tukea, katsotaan miten tänä vuonna käy.

🚴‍♂️

Haluamme, että henkilöstön hyvinvointiin panostetaan lisäämällä osallisuutta, henkilöstöetuja sekä mittaamalla työtyytyväisyyttä vuosittain.

⚡️

Näiden lisäksi haluamme tukea mm. kirjastoja, pyöräilyä, kulttuuria ja myönteistä erityiskohtelua.

🍂

Aiemmin saimme jo uuteen kaupungin strategiaan läpi reippaan lisäyksen lukutaidon ja matemaattisten taitojen kasvattamiseen. Iloitsemme sen myötä tulleesta 33 erityisopettajasta ja kahdesta vuosiviikkotunnista lisää opetusta 1-2. luokan oppilaille. Tämä on tärkeä apu kouluille!

Vantaan vihreiden budjettitavoitteita vuodelle 2023

12Sinä, Seppäsen Hanski, Eeva Pohjanpalo ja 9 muuta3 jakoaTykkääKommenttiJaa

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Kallista pihtailua!

ma marras 14 , 2022
Vantaan budjettikulttuuriin on kuulunut jo vuosia tietynlainen pihtailu.En tiedä, mitä täällä tehtiin 20 tai 40 vuotta sitten, että niin suuret velat saatiin kaupunkiin – mutta viimeiset 10 vuotta on maksettu laskua.  Tiukkaa taloutta, ei euronkaan muutoksia TVO-aikana, liian pienellä henkilöstöllä liian raskaiden asioiden hoitoa.Liian pienellä palkalla vaativien asioiden hoitoa.  Nyt se kostautuu kovalla kädellä. Lastensuojelun puutteista tuli aluehallintoviraston 800 000 euron uhkasakko, varhaiskasvatukseen ja vanhustenhoitoon ei saada henkilökuntaa, koulupsykologeista puuttuu puolet, rakennusvalvontaan ja asemakaavasuunnitteluun ei saada väkeä. Kannattaako pihtailu? Kuuden […]
Vaula Norrena Bitstrips printataan uusi sydän

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share