Kirje naapureille Korsossa

Korson keskusta
KUULUMISIA VANTAAN KAUPUNGINVALTUUSTOSTA 12.4.2016

Kaupungin talous on toipumassa.

Vantaa pystyy nyt rahoittamaan tuloillaan paitsi kaikki käyttömenot, myös suurimman osan investoinneistaan.

Se on poikkeuksellista jopa Helsinkiin ja Espooseen verrattuna.   Toki olemmekin jo vuosia olleet tiukalla kulukuurilla.

Velkaa on nyt 1078 miljoonaa euroa.
Sitä ovat viime vuosina yhä kasvattaneet Kehäradan rakentaminen, Kivistön kunnallistekniikka ja Kehä III peruskorjaukset.

Tarkoitus on, että velanotto saadaan loppumaan 2018 mennessä.
Nähtäväksi jää, onnistuuko – koska kaupunki kasvaa nyt kovaa vauhtia.  Vastustan lisävelkaa, joka vain jää lastemme maksettavaksi.

Korson torni
Korson keskustakilpailu käytiin 2014  ja uusi Korso alkaa pikkuhiljaa rakentua.
Ensimmäisenä maisemaan ilmestyy  16-kerroksinen Korson torni. Se tulee Lumon taakse entisen Korson Työttömien talon paikalle.

Korson keskustan suunnitelmista lisää täällä: http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/238035-korson-ytimeen-tulee-lisaa-asuntoja-talta-uusi-keskusta-voisi-nayttaa ja  http://www.vaulanorrena.com/korson-keskustasuunnitelma-vol-8/

Korson alueelle on kaavailtu myös kahta uutta koulua vuonna 2021 korvaamaan mm.  huonokuntoista Korson koulua. On ajateltu, että uudet yläasteet tulisivat Nikinmäkeen ja Leppäkorpeen, mutta asiaa ei ole lyöty lukkoon.
Lähiliikunta-9
Toiseen näistä kouluista on pohdittu pikkuista uimahallia.
Nykyinen Korson Uimahalli poistuisi käytöstä.

Valtuustossa olen ajanut kunnollisen kokoista uimahallia –  Korso-Koivukylässä on jo kahden uimahallin vaje, koska asukkaita on pian 60.000.

Liikuntapaikoista ja uimahallista: http://www.vaulanorrena.com/lahiliikuntaa-back-to-basics/
Kehä IV pohjoinen linjaus
Korsoa koskevia liikenneasioita – bussireittien lisäksi – on Kehä IV linjaus.
Sitä käsiteltiin valtuustossa maaliskuussa  Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan yhteydessä.
Tutkin asiaa ja tulin tulokseen, että emme tarvitse Kehä IV-tietä – vaan poikittaisteitä Keravan ja Hyrylän välille. Tämä todetaan Keski-Uudenmaan poikittaisliikenneyhteyksien väliraportissakin.
Kulomäentiellä kulkee Lahdentien ja Korson välillä jo nyt 16-18.000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Liikenne-ennuste vuodelle 2030 on noin 30.000 ajoneuvoa tuolle pätkälle – ilmankin Kehä IV –tietä!
2030-lukua lähestyessä Korson vesitornin ja Lahdenväylän välinen osuus tarvinnee neljä kaistaa – vaan raskasta liikennettä houkuttelevaa pitkää Kehä IV-tietä Tampereentielle asti ei tarvita. http://www.vaulanorrena.com/keha-iv-sijaan-tie-kiilan-kautta-keha-kolmoselle/

Ullantie+google+street+view
Lasten liikenneturvallisuus on yksi huoleni.
Sen eteen olen tehnyt mm. kaksi koulutien turvallisuusaloitetta – Tavitien vuonna 2013 ja Ullantien vuonna 2014.

Niiden ansiosta Tavitien perusparannus ja pyörätie otettiin rakennusohjelmaan vuodelle 2018 ja Ullantien perusparannus ja pyörätie vuonna 2016.
http://www.vaulanorrena.com/turvallinen-koulutie-on-laissa-taattu-oikeus/
http://www.vaulanorrena.com/koulutie-tavitie-turvallisuus/

Uutisia tontin omistajille:  Vantaan kaupunki sallii nyt pienen rakennusoikeuden ylittämisen, kunhan rakentamissuunnitelmat ovat järkevät ja maisemaan sopivat.

Rakennuslaki nykyään mahdollistaa tämän.
Kaupunki pohtii myös sitä, että väljästi rakennetuille  pientaloalueille (kuten Korso) myönnettäisiin automaattisesti hiukan nykyistä suurempi rakennusoikeus.
Näin voitaisiin mahduttaa lisää asukkaita samojen vesi- ja viemärijohtojen varteen.
Ottakaa mieluusti yhteyttä, miten kaupunkia mielestänne tulee hoitaa ja kehittää.

Kertokaa mielipiteenne Facebookissa: Vaula Norrena tai blogissani www.vaulanorrena.com , meilillä vaula.norrena@vantaa.fi  tai puh. 041-5105636.

Olen  Vantaan kaupunginvaltuutettu,
Vihreän valtuustoryhmän 2. varapj, tarkastuslautakunnan ja opetuslautakunnan jäsen sekä Korson aluetoimikunnan jäsen.
Asun Korson Metsolassa perheeni  ja Tiitu- koirani kanssa.

Vaula Norrena

Vihreä kuntapoliitikko, semiootikko, yrittäjä, koirankävelyttäjä, kierrätyskirjaston hoitaja, metsän omistaja, luonnon rakastaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Nälkäkuuri jatkuu, perhana!

to touko 26 , 2016
 BUDJETIN  LÄHETEKESKUSTELU  JA VALTUUSTON KOKOUS 23.5.2016 Vuoden 2017 budjettia valmistelevaan lähetekeskusteluun lähdettiin murheellisissa merkeissä. Valtuustoseminaarissa oli juuri saatu kuulla, että vaikka Vantaan vuoden 2015 tilinpäätös oli historiallisesti POSITIIVINEN, niin vuodelle 2017 ennustetaan peräti 85 miljoonan euron vajetta budjettiin. Tämä nyt on vähän sama kuin jos olisit ollut 800 kilokalorin nälkäkuurilla jo pitkään ja sitten sanottaisiin: ”Sori vaan, mutta et saa ikinä enää syödä normaalisti. Vesi- ja leipäkuuri jatkuu ikuisesti  – ja lisäksi sinun on koko ajan ostettava velaksi näitä kalliita […]

Kiinnostaako?

Kerro kaverillekin :)

RSS
Tilaa blogi
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
LinkedIn
Share